DØD: Dolores O'Riordan ble funnet død i London i januar. Artisten, som blant annet gjorde stor suksess på 90-tallet, ble 46 år gammel. Foto: AP Photo/Kin Cheung
DØD: Dolores O'Riordan ble funnet død i London i januar. Artisten, som blant annet gjorde stor suksess på 90-tallet, ble 46 år gammel. Foto: AP Photo/Kin CheungVis mer

Dolores O'Riordans dødsårsak er klar

Dødsfallet betegnes som en ulykke.

I midten av januar mottok verden nyheten om at den irske The Cranberries-artisten Dolores O'Riordan hadde gått bort.

Artisten, som var 46 år gammel, ble funnet på et hotellrom i London, og nå er obduksjonsrapporten klar. Ifølge The Independent konkluderer den med at artisten døde av drukning i badekaret som følge av alkoholforgiftning.

Dødsfallet blir betegnet som en ulykke.

Stor suksess

O'Riordan har hatt en enorm karriere med rockebandet The Cranberries, der låter som «Linger», «Dreams», og «Zombie», har gjort stor suksess.

Bandets internasjonale gjennombrudd kom på 90-tallet med debutalbumet «Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?». Dette solgte mer enn fem millioner eksemplarer bare i USA.

Til sammen har de solgt over 40 millioner plater på verdensbasis.

VAR FORTSATT AKTIV: Dolores O'Riordan opptrådte på scenen så seint som i desember i fjor. Her er hun avbildet i 2008. Foto: NTB Scanpix
VAR FORTSATT AKTIV: Dolores O'Riordan opptrådte på scenen så seint som i desember i fjor. Her er hun avbildet i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk diagnose etter overfall

Ifølge CBS News var O'Riordan fortsatt en aktiv musiker, hvor hun holdt konsert så seint som i desember.

De siste årene har imidlertid vært preget av både opp- og nedturer for den irske sangeren.

I 2014 ble hun blant annet arrestert etter å ha gått til angrep på en flyvertinne, før hun deretter overfalt politimannen som forsøkte å arrestere henne.

Ifølge BBC slapp O'Riordan imidlertid fengselsstraff, da hennes forsvarere mente hun var psykisk syk i gjerningsøyeblikket. Kort tid før hadde artisten blitt diagnostisert med bipolar lidelse.

Planlagt norgesbesøk

I fjor annonserte også The Cranberries i sosiale medier at O'Riordan over lengre tid hadde slitt med ryggproblemer.

I fjor sommer var det meningen at bandet skulle ha kommet til Norge for første gang siden 2002, men turneen ble avlyst som følge av vokalistens ryggsmerter, ifølge NTB. Store deler av de øvrige planlagte konsertene i Europa ble også avlyst.

O'Riordan etterlot seg tre barn - to døtre og en sønn - som hun fikk med eksmannen, tidligere Duran Duran-manager Don Burton. De gikk hver til sitt etter 20 år i 2014.

- Hjertet mitt blør

Da nyheten ble kjent, tok flere av hennes musikerkolleger til sosiale medier der de sendte sine kondolanser.

«Hjertet mitt blør. Jeg hørte nettopp nyheten om Dolores. Hun var barndommen min. Stemmen hennes er tidløs. Sender mine kondolanser til hennes familie og bandmedlemmer i denne vanskelige tiden. Hvil i fred, Dolores, du hadde stemmen til en irsk engel.», skrev popstjerna Kaya Jones på Twitter.

Også Duran Duran la ut en melding på Twitter.

«Vi er knust etter å ha hørt nyheten om Dolores O'Riordans bortgang. Våre tanker går til familien i denne tøffe stunden.»