- Dømt på grunn av etternavnet

Madeleine Brynestad (22) er klar med sin første singel.

||| I dag slipper Madeleine Brynestad (22), datteren til finanskjendis Atle Brynestad, sin første singel «Outside Looking In».

- For meg handler denne sangen om hvordan overflaten ikke alltid gjenspeiler det som er på innsida. Det er lett å dømme folk uten å vite hvem de er, sier hun til Dagbladet.

Låta har betydd mye for Madeleine, som selv ofte har følt seg forhåndsdømt.

Musikk og medisin- Jeg kjenner meg veldig godt igjen i teksten. Folk tror de kjenner meg uten å vite noe om meg. De tror at du er på en spesiell måte, bare fordi de har sett et bilde av deg, fordi du har et kjent etternavn eller en spesiell hårfarge. Jeg merker jo selv at jeg også kan dømme folk uten å gi dem en sjanse, sier den blonde finansdatteren.

Se hele videoen på YouTube.

Dagbladet snakker med henne på telefon fra Krakow, hvor hun for tida bor og studerer medisin. Nesten hver helg reiser hun hjem til Norge for å jobbe med musikken.

- Det er en veldig kontrast. Her sitter jeg på polske lesesaler, mens hjemme er det bare musikk, sier Madeleine, som i sommer understreket at hun ikke vil ha noe hjelp fra sin profilerte far til å få plata ut på markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KLAR TIL OPPTAK:  Madeleine sminkes før innspillingen av videoen. Foto: Santina Crolla
KLAR TIL OPPTAK: Madeleine sminkes før innspillingen av videoen. Foto: Santina Crolla Vis mer

PlatekontraktDa Dagbladet i sommer meldte at Madeleine Brynestad popdebuterer, var planen i utgangspunktet å lansere en EP.

Men siden den gang har hun fått platekontrakt med et relativt nyetablert plateselskap, Starworks AS, og debutplata slippes etter planen i løpet av året.

Før dette slippes to andre singler, den neste på Valentines day, 14. februar.

I motsetning til de to andre singlene, som hun har skrevet sammen med noen låtskrivere, er dette en coverlåt, opprinnelig skrevet av den amerikanske popsangeren Jordan Pruitt.

- Håper folk liker musikkenMadeleine mener at den amerikanske «collegepoplåta» kan tolkes på flere måter.

- Det går også på at folk som ikke har det bra prøver å skjule det. Jeg har jo opplevd dette selv også. Man vil jo gjerne ha det bra, så da kan det være lett å late som, sier hun.

Mens denne låta består av rolig gitarpop, vil det være litt mer fart i de andre singlene, forteller Madeleine. Tittelen på singel nummer to er ennå ikke klar.

STUDERER MEDISIN:  Madeleine bor til vanlig i Polen, men reiser hjem til Norge nesten hver helg for å jobbe med musikken. Foto: Santina Crolla
STUDERER MEDISIN: Madeleine bor til vanlig i Polen, men reiser hjem til Norge nesten hver helg for å jobbe med musikken. Foto: Santina Crolla Vis mer

- Jeg gleder meg veldig til å fortsette, jeg er så fornøyd med denne sangen. Jeg gleder meg til at folk kan høre den, nå har jeg holdt den skjult så lenge, sier hun.

- Dette er jo noe jeg har drømt om alltid, det er så gøy å endelig realisere drømmene sine. Så får vi håpe at folk liker musikken.

DØMT:  Den første singelen til Madeleine Brynestad handler om hvor lett det er å dømme folk uten å vite hvem de er. Hun kjenner seg godt igjen i teksten. Foto: Santina Crolla
DØMT: Den første singelen til Madeleine Brynestad handler om hvor lett det er å dømme folk uten å vite hvem de er. Hun kjenner seg godt igjen i teksten. Foto: Santina Crolla Vis mer