Runar Søgaard:

Dømt til fengsel

Dømt for skattesnusk.

DØMT: Runar Søgaard er dømt til fengsel for skattesnusk. Vil anke til Høyesterett. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DØMT: Runar Søgaard er dømt til fengsel for skattesnusk. Vil anke til Høyesterett. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eks-kjendispredikanten Runar Søgaard (53) er dømt i en svensk lagmannsrett for brudd på bokføringsloven og grovt skattesvik, skriver Aftonbladet.

Han er dømt til ett år og åtte måneder i fengsel. Han er også ilagt forbud mot å drive næringsvirksomhet. Nå planlegger Søgaard å anke til Høyesterett.

Saken han nå har fått behandlet er en ankesak over et forhold han ble dømt for i tingretten i 2019. Da ble han dømt for skattesvik, noe lagmannsretten nå har skjerpet til grovt skattesvik.

Nektet straffskyld

Den gang ble han dømt for 20 brudd. Det ble også kjent at Søgaard hadde unnlatt å bokføre inntekter på flere millioner kroner i løpet av tre år - fra 2013 til 2016.

Søgaard har hele veien nektet straffskyld, noe som også var årsaken til at han anket. I stedet har han hevdet at en person utenfor selskapet har vært ansvarlig for den feilaktige bokføringen.

- Jeg har en god magefølelse og har vært så lettet og glad over at jeg endelig har fått fortelle hva som er fakta og hva som var ekte, sa han til Aftonbladet tidligere denne uka, før dommen falt.

Dagbladet har vært i kontakt med Runar Søgaard, som henviser til sin advokat. Advokaten har foreløpig ikke besvart Dagbladet henvendelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer