Shia LaBeouf:

Dømt til sinnemestring etter hattetyveri

Skuespilleren må i terapi etter hattetyveri.

FLERE SKANDALER: Karrieren til Shia LaBeouf henger i en tynn tråd etter en rekke kontroverser. Foto: Beretta/REX/NTB
FLERE SKANDALER: Karrieren til Shia LaBeouf henger i en tynn tråd etter en rekke kontroverser. Foto: Beretta/REX/NTB Vis mer
Publisert

De siste åra har ikke ført med seg særlig mange nyheter i favør for «Transformers»-stjerne Shia LaBeouf (34).

Han har flere ganger havnet på kant med loven, blant annet for å være beruset offentlig. Hollywood-profilen har også vært i stygge slåsskamper, og vært i behandling for sine rusproblemer.

I januar 2017 ble han arrestert under en demonstrasjon mot USAs president Donald Trump, da han klorte en mann til blods i ansiktet.

Det er imidlertid overgrepsanklagene fra i fjor som nok har vært den største smellen. Da saksøkte den britiske artisten og danseren FKA Twigs ekskjæresten for mishandling.

Nå er det nok en sak som gir en stygg ripe i den allerede skallende lakken til LaBeouf. I fjor sommer ble han nemlig arrestert etter å ha stjålet en hatt og havnet i basketak med hatteeieren.

Hollywood-råtass - Jean-Claude van Damme er svak for Chihuahuaer. Video: Jean Claud Van Damme / Facebook. Foto: NTB / Scanpix. Reporter: Jonas Andersen Vis mer

Dømt til terapi

Torsdag kom dommen, ifølge Page Six. I stedet for fengselsstraff må LaBeouf forplikte seg til et terapiopplegg over tolv måneder. Det inkluderer blant annet sinnemestring, og han må møte opp minst en gang i uka.

Han må også unngå bruk av vold, ikke eie noen våpen, og overgi seg til politiet dersom det skjer. Han må i tillegg holde seg minst 100 meter unna offeret, og det samme med åstedet.

Igjen skal han også behandles for sine rusproblemer, og må godta tilfeldige rustester og gjennomgå et tolv stegs-program for å bli forholde seg edru.

I 2018 gikk han offentlig ut og uttalte seg om skandalene. Da ga han uttrykk for at han hadde lagt den turbulente fortida bak seg.

- Jeg er en klovn. Mine offentlige utbrudd har feilet totalt. De er ikke strategiske. De er en slitende morrapuler som viser rumpa si til verden, sa han den gang.

SLURVETE: Hollywood-skuespilleren Chris Evans delte mer enn han hadde planer om. Nå uttaler han seg etter penis-tabben. Video: Rød Løper/@chrisevans Vis mer

Beklaget

Lite tyder likevel på at den da angrende synderen har forandret seg. Da overgrepsanklagene ble kjent i juletider, gikk hans advokat ut og uttalte seg på vegne av klienten.

- Vi søker aktivt meningsfulle, intensive, langvarige behandlinger som han desperat trenger, sa Shawn Holley.

Selv la LaBeouf seg paddeflat for oppførselen sin.

- Jeg har ingen unnskyldninger for alkoholismen eller aggresjonen, bare rasjonaliseringer. Jeg har vært voldelig mot meg selv og alle rundt meg i årevis, delte han.

Deretter beklaget han.

- Jeg er lei meg overfor dem jeg påførte smerte. Det er ikke noe annet jeg egentlig kan si.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer