Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

Donald Trump inviterte til den årlige nyttårsfesten, men tok seg bedre betalt enn tidligere

USAs president Donald Trump og familien avsluttet 2017 med en overdådig nyttårsfeiring på golfklubben Mar-A-Lago i Florida.

SPÅR ÅRET: Da president Donald Trump ankom nyttårsfesten i denforgylte ballsalen på Mar-A-Lago, tok han seg tid til å komme med noen spådommer for 2018. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kommer til å bli et fantastisk 2018, sa Trump idet han entret den forgylte ballsalen på Mar-A-Lago sammen med førstedame Melania Trump og sønnen Barron.

På spørsmål om presidentens reaksjon etter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un i sin nyttårstale blant annet sa at han nå har «en atomknapp» på skrivebordet, svarte Trump «Vi får se, vi får se».

Også Trumps datter Ivanka og svigersønnen Jared Kushner deltok på festlighetene i Florida, det samme gjorde presidentens sønner Eric og Donald jr.

FAMILIE: Ivanka Trump ankom sammen med ektemannen Jared Kushner og sønnen Joseph og datteren Arabella. Foto: Reuters
FAMILIE: Ivanka Trump ankom sammen med ektemannen Jared Kushner og sønnen Joseph og datteren Arabella. Foto: Reuters Vis mer

En rekke medlemmer ved golfklubben ble også invitert, men prisen for billetter har gått opp fra i fjor, spesielt for gjester som ikke er medlem av klubben.

4 944 norske kroner måtte medlemmer av Mar-A-Lago betale, mens deres gjester måtte punge ut 6 180 norske kroner. I fjor kostet det derimot 4 326 norske kroner for medlemmer og 4 738 for deres gjester, ifølge The Guardian.

PÅ FEST: Eric Trump ankom festen sammen med kona Lara Trump. Foto: AP
PÅ FEST: Eric Trump ankom festen sammen med kona Lara Trump. Foto: AP Vis mer

I motsetning til mange andre stats- og regjeringssjefer verden over som holdt høytidelige TV-sendte nyttårstaler, benyttet Trump seg i kjent stil av Twitter for å sende sin hilsen til følgerne. I tillegg til en video med høydepunkter fra året som er gått, har også presidenten lagt ut en nyttårshilsen til blant andre «venner, støttespillere, fiender».

ÅRLIG FEST: Donald Trump ønsket gjestene velkommen før de satt seg til bords. Foto: AFP
ÅRLIG FEST: Donald Trump ønsket gjestene velkommen før de satt seg til bords. Foto: AFP Vis mer
GOD STEMNING: Det så ut til at både gjester og familien Trump storkoste seg på nyttårsfesten. Foto: AFP
GOD STEMNING: Det så ut til at både gjester og familien Trump storkoste seg på nyttårsfesten. Foto: AFP Vis mer

Mye omtalt familie

Familien Trump feiret trolig ikke bare det nye året, men også det første året i Det hvite hus. I løpet av det første året har Melania så langt - i rollen som førstedame - blitt kritisert for sin språkbruk, sine valg av antrekk, og sin kjølige framtreden overfor ektemannen under offisielle oppdrag. I tillegg har hun møtt kritikk for å påta seg en uortodoks rolle som «den usynlige førstedamen».

På tross av kritikken, har målinger utført av CNN vist at Melania er den best likte i Trump-familien blant amerikanerne.

47-åringen har imidlertid et stykke å gå for å nå opp til tidligere førstedamer som Laura Bush og Michelle Obama. Nesten ett år ut i rollen, er likevel den slovenskfødte modellen like populær som det Hillary Clinton var under sin tid som førstedame.

Det står i sterk kontrast til ektemannen, som er den minst populære amerikanske presidenten på 70 år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!