Donald Trump:

Donald Trump trodde han skrev til dattera. Fikk viralt klimasvar i retur

Ett mellomrom hadde avverget nok en Twitter-blemme for den påtroppende presidenten. 

FEIL IVANKA: I et forsøk på å skryte av sin egen datter på Twitter, klarte Donald Trump å egge på seg en annen Ivanka. Foto: NTB scanpix
FEIL IVANKA: I et forsøk på å skryte av sin egen datter på Twitter, klarte Donald Trump å egge på seg en annen Ivanka. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): USAs 45. president, som tar over for Barack Obama 20. januar, heter Donald Trump. Før hans politiske valgkamp startet, gjorde han seg bemerket som både milliardær og realitystjerne.

Én ting som imidlertid har fulgt Trump hele veien, i det minste siden han registrerte seg i 2009, er Twitter-kontoen hans. Her har han i tide og utide langet ut om hva han mener, i det som sammenlagt har blitt over 34 000 meldinger på mikrobloggnettstedet.

Flere har satt spørsmålstegn ved Trump bruk av nettsamfunnet, men det har ikke stoppet ham fra å fyre løs. Nylig skapte han eksempelvis overskrifter da han gikk hardt ut mot Hollywood-stjerna Meryl Streep, etter at hun kritiserte ham i en tale under Golden Globe-utdelingen.

Rettet mot feil Ivanka

Nå har bruken hans av nettstedet fått enkelte til å reagere igjen. Ikke fordi han skriver noe spesielt hårreisende eller hardtslående, men rett og slett fordi han har klart å snike inn ett mellomrom for mye.

Den påtroppende presidenten skulle nemlig skrive en melding om dattera si, Ivanka Trump.

Den tidligere modellen, som heller ikke er ukjent med å skape skandaler, skulle egentlig bli kalt «vakker» av faren. Problemet var bare at meldingen aldri kom fram.

Donald Trump hadde nemlig kopiert en annen Twitter-melding og sendt den videre. Den originale meldingen kom fra brukeren @drgoodspine, og inneholdt allerede feilen. Ivanka Trumps bruker på Twitter er @IvankaTrump, men i meldingen politikeren delte videre var det et mellomrom i brukernavnet.

«@Ivanka Trump er fantastisk, en kvinne av ekte karakter og klasse», lød meldingen.

Derfor var det brukeren @Ivanka som fikk beskjed om at hun var tagget, ikke Trumps datter. People, CNN og International Business Times har blant annet omtalt den bisarre saken.

Fikk svar

Hvem som helst kunne eid kontoen, men til Donald Trumps uflaks var det en av hans motstandere som var på den andre enden. Hun tok seg tid til å svare den påtroppende presidenten, med et svar som siden gikk viralt.

Som om meldingen skulle vært til henne, lød svaret:

«Og du er en mann med et stort ansvar. Kan jeg foreslå at du bryr deg om andre ting på Twitter og bruker mer tid på å lære om klimaforandringer?», het det i svaret fra @Ivanka, som egentlig heter Ivanka Majic og kommer fra Brighton.

Sammen med meldingen la hun ved grafisk framstilling av hvordan forskere i USA forholder seg til spørsmålet om klimaendringene er menneskeskapt, som nå er delt videre og likt tusenvis av ganger.

Svaret kommer etter at Trump blant annet har hevdet at global oppvarming er noe kineserne har funnet på for å skade USAs økonomi.