STØTTE: Dorthe Skappel ønsker at man støtter hverandre innad i strikkebransjen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STØTTE: Dorthe Skappel ønsker at man støtter hverandre innad i strikkebransjen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Dorthe Skappel mener blogger hermer etter hennes signaturstrikk

TV 2-profilen reagerte da Line Langmo la ut et bilde av en strikkegenser på Instagram: - Copycat. 

(Dagbladet): TV 2-programleder Dorthe Skappel har levd godt og lenge på strikkebølgen, og den såkalte «Skappelgenseren» har blitt strikket over en lav sko over det ganske land.

Men det siste året har Skappel fått konkurranse fra blogger og stylist Line Langmo, etter at hun selv har delt strikkeoppskrifter i sosiale medier.

Og nå er det igjen duket for strikkekonkurranse i Kjendis-Norge.

I går kveld la Langmo ut et bilde av en ny strikkegenser på Instagram. Genseren skal være en gave fra House of Yarn, og Langmo har selv delt oppskriften på sin blogg.

Sørlandssommer☀️☀️ #birkenstock #hjemmestrikk #dalegarn #gave #kragerø #genserfåttigave 📸 @brakoff

Et bilde publisert av ✖️ LINE ✖️ (@linelangmo)

- Copycat

Både Dorthe Skappel og hennes datter Maria Skappel Holzweiler har kommentert bildet, og gir uttrykk for at Langmos genser er bemerkelsesverdig lik «Skappelgenseren».

- Copycat, skriver Skappel under bildet.

- Den likner veldig.., skriver Holzweiler.

Langmo avviser at genseren er en kopi av «Skappelgenseren», men nekter ikke for at plaggene har visse likheter.

- Jeg fikk denne genseren av House of Yarn, og jeg likte godt at den var melert og en deilig sommergenser. Mamma har jo strikket tilsvarende gensere siden 70- og 80-tallet, men i ettertid seg jeg jo at den er i samme sjiktet som «Skappelgenseren», sier Langmo, og fortsetter:

- Jeg synes det som er så fint med strikking er at man kan inspirere hverandre, og i og med strikking har så lange tradisjoner kan det være vanskelig å finne ut hvor opphavet er fra, og dette er jo en type genser som er strikket i mange år.

«SKAPPELGENSER»: Maria Skappel i en såkalt «Skappelgenser». Foto: Endre Vellene
«SKAPPELGENSER»: Maria Skappel i en såkalt «Skappelgenser». Foto: Endre Vellene Vis mer

- Vær forsiktig

- Jeg tenker at man skal være litt forsiktig med å dra kopi-kortet, sier Margaretha Finseth, design- og brandmanager i House of Yarn.

Hun mener det er feil å kalle den aktuelle genseren en kopi av «Skappelgenseren».

- Dessuten er det nok mange som mener de har strikket den såkalte «Skappelgenseren» i flere år før Dorthe Skappel gjorde det, sier Finseth.

Hun fortsetter:

- Jeg tror vi alle skal være litt forsiktige med å kalle noe for kopi. Alle blir nok inspirert av noe, og det gjelder også kjendiser som blir designere.

Dorthe Skappel sier til Dagbladet at hun verken er grinete, sur eller forbanna, og at det er viktig å støtte hverandre innad i bransjen.

- Disse genserne har vært laget i alle tider. Det er i hovedsak hyggelig å se at folk blir inspirert, men salget vil man jo helst ha selv. Det viktigste er at vi samarbeider for å holde på den strikkekulturen som nå er.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Maria Skappel Holzweiler uten å lykkes.

STRIKKESUKSESS: Marthe og Marie Skappel har hatt stor suksess med Skappel-genseren. Foto/video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer