Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Downton Abbey»-stjerna: - Jeg har vært syk siden jeg var 14 år gammel

Skuespiller Jessica Brown Findlay avslører spiseforstyrrelsene sine.

SNAKKER UT OM SPISEFORSTYRRELSEN: «Downton Abbey»-stjerna Jessica Brown Findlay forteller at hun har slitt med spiseforstyrrelser halve livet. Foto: Pa Photos / NTB scanpix
SNAKKER UT OM SPISEFORSTYRRELSEN: «Downton Abbey»-stjerna Jessica Brown Findlay forteller at hun har slitt med spiseforstyrrelser halve livet. Foto: Pa Photos / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den britiske tv-stjerna Jessica Brown Findlay (27) er et kjent fjes for «Downton Abbey»-fansen.

Hun spilte karakteren Lady Sybil Crawley i dramaserien, som her i Norge ble sendt på NRK, og hun var med i totalt 20 episoder.

27-åringen har dessuten spilt i en rekke filmer og andre tv-serier, og har hos den britiske pressen blitt en slags ny favoritt. Nå er det derimot ikke jobben hennes som skaper overskrifter.

I et nytt intervju forteller Jessica at hun i over 13 år har båret på en mørk hemmelighet. Hun har nemlig slitt med spiseforstyrrelser siden hun var tenåring, og vil nå stå frem for å hjelpe andre.

Åpner opp

- Jeg er med i «Hamlet», og stykket utforsker mye som knyttes til mental helse, så... Jeg har hatt en spiseforstyrrelse siden jeg var 14 år, forteller hun og fortsetter:

- Vi har alle ideer om hva skjønnhet og suksess er. Det må komme en tid hvor de reglene ikke finnes mer. Da kan vi ha en voksen samtale om hva dette egentlig går på, og om depresjon, forklarer hun til The Daily Telegraph, ifølge BBC.

Brown Findlay sier hun har valgt å dele sin historie for å hjelpe andre som kanskje ikke tør å snakke ut. Hun vet selv hvor vanskelig det er å møte seg selv i døra.

- Jeg begynte å prate og holdt hodet mitt hevet, og i stedet for beklage meg valgte jeg å fortelle meg selv at jeg betyr noe, forklarer hun.

Hun spesifiserer ikke hvilken type spiseforstyrrelse hun lider av, men forteller at hun har gått til terapi. Det gjorde at hun fikk en bedre oppfatning av seg selv.

Angrer på scene

Dette er ikke første gang Jessica Brown Findlay har valgt å være åpen om ting som plager henne. I 2013 fortalte hun åpenhjertig om en hendelse hun i dag angrer sterkt på.

I 2011 spilte hun nemlig i den britiske filmen «Albatross». I filmen spiller hun en tenåring som har et forhold til en eldre mann.

I en av scenene prøver Brown Findlay å kjøpe sigaretter, men får beskjed om å bevise at hun er gammel nok. Da river hun av seg toppen, og viser fram brystene, før hun utbryter: «Er dette bra nok?».

SPILTE SAMMEN: Jessica Brown Findlay spilte mot Hollywood-stjerna Colin Farrell i «Winter's Tale» (2014). Foto: Jonathan Short/ Invision/ AP/ NTB scanpix
SPILTE SAMMEN: Jessica Brown Findlay spilte mot Hollywood-stjerna Colin Farrell i «Winter's Tale» (2014). Foto: Jonathan Short/ Invision/ AP/ NTB scanpix Vis mer

Skuespilleren fortalte i ettertid at hun angrer på at hun viste fram brystene.

- For å være ærlig, så var «Albatross» naivt av meg, og jeg visste ikke at jeg kunne si nei. Jeg ante ikke hva som skulle skje, og jeg trodde scenen skulle bli filmet bakfra, sa hun til Radio Times, ifølge Daily Mail.

Brown Findlay viste seg også fram lettkledd i filmen «Labyrinth», men sier hun ikke kommer til å vise seg fram naken igjen.

- Det er nok egentlig noe jeg ikke kommer til å gjøre igjen, nei, forteller hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media