Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dr. Erik og Lars Vaular på samme scene for første gang

- Det er ikke noe sosseopplegg.

HJERTELIG GJENSYN: I går møttes Lars Vaular og Dr. Erik hverandre for første gang utenfor fengselsmurene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HJERTELIG GJENSYN: I går møttes Lars Vaular og Dr. Erik hverandre for første gang utenfor fengselsmurene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet):Da Lars Vaular (26) ankom Oslo Sentralstasjon i går kveld, ble han ønsket velkommen av Erik Øfsdahl (44), best kjent under artistnavnet Dr. Erik.

Vaular har den siste tida hatt stor suksess med samplingen av Øfsdahls hitlåt fra 1997, «Det eneste jeg vil er å ha det fett».

Møttes i fengselet Sist de to møttes var i fengselet, mens Øfsdahl sonet en tre måneder lang dom for narkotikalovbrudd og graffiti. Han ble løslatt 17. juni.

- Det første jeg gjorde var å åpne en organisk bayer og spise hjemmelagd knekkebrød, sier han.

Da Vaular var på besøk bak murene, sørget han for å få samplinga si godkjent.

- Han hadde med seg en gettoblaster og spilte låten i besøksrommet, sier Øfsdahl.

- Lars er en kjempekar. Jeg fikk også en hettegenser av ham, og fire cd-er, sokker, undertøy og T-skjorter.

Opphavsjakt Bergensrapperen forteller at han ble tipset om Øfsdahls hit av en kamerat. Da låten var ferdig, startet jakten på opphavsmannen

- Vi måtte finne ut hvor Dr. Erik var blitt av. Vi startet med å sende lapper, røyksignaler og duer rundt i Oslo. Men det hadde ikke mye effekt. Vi lette i alle kriker og kroker, sier han og ler.

- Det var ikke så lett å finne meg. Jeg begynte å sone i 2011 for lovbrudd begått i 2007. Det sier jo litt, skyter Øfsdahl inn.

På hjemmebane Når Øfsdahl i kveld dukker opp som gjesteartist under bergensrapperens konsert på festivalen Oslo Live, er det første gang han gjør en offentlig opptreden på rundt ti år.

Han synes at det er stor stas at opptredenen skjer på det han kaller «hjemmebane».

- Oslopublikummet kjenner jeg. Jeg har vært på fest der før, for å si det sånn, sier han.

Øfsdahl forteller at det er en ære at «en oppegående bergenser» har valgt å bruke låten hans.

- Det er kult at låten samples av en såpass oppegående fyr. Det er enkelte artister jeg ikke hadde likt at begynte å leke med låten min. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det er ikke noe sosseopplegg. Det er oppegående tekster han serverer.

«Art by accident» I går kveld hadde duoen ennå ikke rukket å øve, men de regnet med at det ordnet seg i løpet av en halvtimes øving i ettermiddag.

- Vi er tilhengere av «art by accident»-mentaliteten, sier Vaular.

Øfsdahl synes det er artig at låten hans nå har fått et nytt liv.

- Artistpinnen er tatt ordentlig hånd om. Det er bare å tråkke til. Jeg synes det er dødskult.

- Føler du at du har gitt staffettpinnen videre nå?

- Nei, vi deler.

SPILLER I KVELD: Lars Vaular og Dr. Erik går på scenen sammen i kveld. I går hadde de ennå ikke fått øvd sammen, men var likevel veldig positive. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPILLER I KVELD: Lars Vaular og Dr. Erik går på scenen sammen i kveld. I går hadde de ennå ikke fått øvd sammen, men var likevel veldig positive. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer