Drama i retten

Rapperen Tory Lanez ble fredag funnet skyldig i å ha skutt artisten Megan Thee Stallion. Da juryen leste opp kjennelsen raste faren i retten.

FULL KLINSJ: Rapperen Tory Lanez (t.v.) skjøt Megan Thee Stallion i foten, mener en jury i Los Angeles. Han risikerer opp til 22 år i fengsel. Foto: AP/NTB
FULL KLINSJ: Rapperen Tory Lanez (t.v.) skjøt Megan Thee Stallion i foten, mener en jury i Los Angeles. Han risikerer opp til 22 år i fengsel. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

- Det var en sprø og rett og slett skummel hendelse i rettssalen da faren og stemoren hans skrek om ond urettferdighet.

Slik beskriver Law Crime News-journalist Meghann Cuniff scenene i retten etter at juryen hadde lest opp sin kjennelse i rettssaken mot Tory Lanez. New York Times rapporterer at faren skal ha ropt «gud vil dømme dere» til både aktoratet og dommeren.

Juryens kjennelse var imidlertid krystallklar. Den fant Lanez skyldig i å ha skutt rapperen Megan Thee Stallion og han risikerer over 20 års fengsel. Straffeutmålingen er berammet til januar. 27.

Han skal selv ha sittet rolig da kjennelsen ble lest opp.

- Ondskap

Utenfor rettssalen fortsatte Lanez sin far, Sonstar Peterson, å rase. Til frammøtte utenfor ropte han ut:

- Dette er skittent. Dette er ikke over. Det er ikke over. Gud taper ikke. Selv om vi har kommet hit, så må du stole på at gud aldri feiler. Jeg vet at dette er ondskap, ropte Peterson.

Megan Thee Stallions advokat, Alex Spiro, er naturlig nok fornøyd med juryens kjennelse.

- Juryen har gjort det rette. Jeg er takknemlig for at Meg har fått rettferdighet, sier han i en uttalelse til New York Times.

Skal ha bedt henne danse

Skytingen Lanez nå er funnet skyldig i fant sted sommeren 2020 i Hollywood Hills. Lanez skal ha skutt mot føttene hennes og bedt henne om å danse etter at hun gikk ut av en bil de to kjørte i.

Hun måtte opereres for å få fjernet kulefragmenter etter skytingen. I forkant skal de to ha kranglet, og særlig skal stemningen ha blitt dårlig da Megan Thee Stallion fornærmet musikken hans, har hun forklart i retten.

VERDENSKJENT: Artisten Megan Jovon Ruth Pete, bedre kjent under artistnavnet Megan Thee Stallion. Foto: AP/NTB
VERDENSKJENT: Artisten Megan Jovon Ruth Pete, bedre kjent under artistnavnet Megan Thee Stallion. Foto: AP/NTB Vis mer

Lanez erkjente ikke straffskyld. I tillegg til selve skyteepisoden, ble han også kjent skyldig i å ha et ladd, uregistrert våpen i bilen sin.

Lanez har vært aktiv siden 2009, og har gitt ut flere plater. De to siste havnet på Billboards topp-ti-liste.

Megan Thee Stallion var allerede svært kjent da hun ble skutt, og har bare blitt mer populær siden.

Hun vant Grammy-pris for beste nye artist i 2021, og har hatt to låter på førsteplass på Billboards Hot 100-liste med låten «Savage» med Beyoncé og som gjesteartist på Cardi Bs «wap».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer