«Farmen kjendis»:

Dramaet du ikke fikk se på TV

- En forferdelig natt, innrømmer «Farmen kjendis»-deltaker Lina Adampour, som trakk seg etter tre dager på gården.

DISKUTERER KRAFTIG: Ørnulf Høyer og Lina Adampour havner i en krangel få dager etter at de ankommer gården. Foto: Skjermbilde TV 2
DISKUTERER KRAFTIG: Ørnulf Høyer og Lina Adampour havner i en krangel få dager etter at de ankommer gården. Foto: Skjermbilde TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kunne Dagbladet avsløre at det den første «Farmen kjendis»-uka ender i et intenst krangle-drama mellom flere deltakere på Steinsjøen gård på grensen mellom Hurdal og Østre Toten kommune.

Onsdag fikk TV-seerne se at storbonde og kleskonge Ørnulf Høyer (60) og NRK-profil Lina Adampour (36) tok seg en prat utenfor «Farmen»-huset. Den ble brutal.

OBS: Saken kan inneholde spoilere hvis du ikke har sett dagens episode.

Den 36 år gamle NRK-profilen, som har foreldre som kom til Norge fra Iran, mente nemlig at Høyer i en tidligere samtale, der gründer Christopher Mørch Husby (33) også skal ha vært til stede, hadde brukt ordet «pakkis».

- Det er veldig tøft for meg, sier hun i den intense scenen, hvorpå storbonden virker sjokkert over påstanden.

- Nå må du søren meg gi deg. Dette er direkte løgn, kontrer Høyer, før han foreslår at de begge går inn i huset og konfronterer Husby om påstandene.

Påstanden blir blankt avvist av Husby.

KOKER: Det tar ikke lang før deltakerne på «Farmen kjendis» hever stemmene sine, denne gangen Christopher Husby og Lina Adampour. Video: TV 2 / Rød Løper. Klipp: Celina Morken. Vis mer

Ble klippet ned

Den intense praten mellom Høyer og Adampour på utsida av huset varte - på TV - i drøyt to og et halvt minutt. I virkeligheten varte den mye lenger, ifølge deltakerne.

- I tida før Ørnulf skulle velge førstekjempe, gikk han rundt til alle for å sanke informasjon fra alle hvem vi syntes at han skulle velge. Seint på kvelden gikk han og snakket direkte med Lina. Vi hørte at de kranglet der ute, i en samtale som jeg tror varte i en time, sier deltaker Marit Andreassen (56) til Dagbladet.

Seinere i episoden fikk TV-seerne se at flere deltakere ble involvert i en voldsom diskusjon på kjøkkenet. Etter hva Dagbladet får opplyst, var denne diskusjonen mye mer brennbar og dramatisk enn hva det ble framstilt som på skjermen.

- «Nå vet jeg ikke hva som skjer, men folk skriker og er redde for at noe farlig skal skje», minnes influenser Malin Nesvoll (34) at en annen deltaker fortalte henne.

Selv var hun ikke til stede da det smalt på kjøkkenet.

- Det var helt bananas, sier hun.

Husby støtter opp om at scenene som utspilte seg var drøye.

- Jeg opplevde den seansen til å være klippet veldig ned. For det var en helt ekstrem situasjon. Det var heftige, heftige saker.

Han fortsetter:

- Jeg har overhodet ikke ledd av noe som helst i den gata her. Jeg har heller ikke hørt at det ordet har blitt brukt, mener Husby.

- Redde for hva som skulle skje

Andreassen opplyser til Dagbladet at det skal ha vært en vits rundt middagsbordet som kickstartet den svært ugne stemningen.

SKJELLSORD: Lina Adampour forlater «Farmen kjendis» etter rasismekrangel med Ørnulf Høyer. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Klipp & manus: Klaus Fjellro Vis mer

- Ørnulf er en morsom fyr, men kan samtidig være litt umusikalsk i måten å formulere seg på. Han ler høyt av sine egne vitser. Som noen ganger kan være fortreffelig, forteller hun, som mener at en av disse vitsene slo fryktelig feil.

- Han fortalte en vits som var rasistisk, selv om han ikke syntes det selv. En vits som hadde vært en gjenganger i hans familie i mange år. Den var på kanten, men ikke veldig mørkt rasistisk. Lina satt ved siden av, og det var der det startet.

Andreassen fortsetter:

- Seinere skal han brukt ordet «pakkesel» eller «pakkis» på et tidspunkt. Men ingen andre enn Lina skal ha hørt det.

- Hvordan opplevde du krangelen på kjøkkenet?

- Det var en gigantkrangel som bare var så vond. Og plutselig satt flere inne på soverommet med dyner over seg. Det var en massesuggesjon, jeg vil ikke engang si hva som ble sagt og uttalt. Noen ble redde for hva som skulle skje.

Krangelen skal ha eskalert i det som for mange føltes som en «uendelighet».

- GIGANTKRANGEL: Stemningen ble svært amper inne på kjøkkenet. Foto: Skjermbilde TV 2
- GIGANTKRANGEL: Stemningen ble svært amper inne på kjøkkenet. Foto: Skjermbilde TV 2 Vis mer

Dagbladet har onsdag prøvd å komme i kontakt med Adampour, foreløpig uten hell.

Gir begrunnelse for valget sitt

Som kjent trakk Adampour seg etter bare tre dager inne på gården. Til Dagbladet har hun tidligere uttalt seg om hvorfor.

- Jeg hadde vært med igjen og jeg hadde også tatt det samme valget. Det hadde jeg absolutt gjort, svarte hun og la til at spesielt den siste natta var svært tøff.

- Det var forferdelig, men jeg har vært ute en vinternatt før.

Onsdag la Adampour selv ut et innlegg på Instagram hvor hun forklarer sin side av saken. Hun skriver at det var to hendelser som fikk henne til å ville pakke sekken, én foran kamera og én bak.

Adampours beskrivelse av hendelsen rundt middagsbordet stemmer overens med det blant andre Andreassen har fortalt til Dagbladet - at Høyer skal ha «gått over streken» med en vits om innvandrere.

Den andre hendelsen skjedde uten kameraer til stede.

«Det er når han berømmer min harde innsats ved å si at jeg har jobbet som en 'pakkis'. Kanskje han bare bommet på ordvalget. Jeg vil presisere at Ørnulf ikke er en rasist. Jeg har selv sagt sleivete ting i mitt liv, det har nok alle», er blant det 36-åringen skriver på Instagram.

- Psykisk utmattende

På premieredagen for «Farmen kjendis» kunne Høyer fortelle at det var det var tøft å være i den velkjente realitybobla.

- Det å gå inn i den bobla er nesten umulig å forklare uten at du er der selv. Psykologisk er det veldig intens, og det er fysisk og psykisk utmattende, sa han til Dagbladet, og la til:

- For min egen del står jeg trygt i hvem jeg er og hvilke verdier jeg har. Jeg har noen utrolig viktig moralske kompass i meg fra familietilhørigheten min til Fridtjof Nansen. Jeg vet veldig godt hvor jeg står i en slik situasjon som ble skapt med Lina.

TRAKK SEG: Lina Adampour valgte å trekke seg etter diskusjonen med Ørnulf Høyer. Foto: Skjermbilde TV 2
TRAKK SEG: Lina Adampour valgte å trekke seg etter diskusjonen med Ørnulf Høyer. Foto: Skjermbilde TV 2 Vis mer

Etter å ha selv sett onsdagens episode, mener fortsatt Høyer at ordet «pakkis» aldri ble brukt.

- Dagens episode synes jeg taler for seg selv. Det blir feil å spekulere i alle mulige teorier som kommer i ettertid, når det er helt tydelig at jeg ikke har slike holdninger: Det opplever jeg at alle enige i. Det aller viktigste er at det rett og slett er umulig at jeg kan ha sagt det Lina påsto, fordi et av mine sterkeste verdigrunnlag har i hele mitt liv dreiet seg om at alle er likeverdige. Et annet verdigrunnlag er at jeg har et sterkt ønske om å spre glede og latter der jeg ferdes, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer