«Norges tøffeste»:

Dramaet som ikke ble vist

- Jeg kollapset.

SEMIFINALE: Hanna Martinsson og Eline de Leeuw møtte hverandre i semifinalen. Det endte i dramatikk for sistnevnte. Foto: Erlend Lånke Solbu
SEMIFINALE: Hanna Martinsson og Eline de Leeuw møtte hverandre i semifinalen. Det endte i dramatikk for sistnevnte. Foto: Erlend Lånke Solbu Vis mer
Publisert

Søndag ble det klart hvem som kan kalle seg «Norges tøffeste», etter at Sondre Lernes (28) og Eline de Leeuw (26) kjempet mot hverandre i en finale.

Før finalebilletten var sikret for 26-åringen fra Voss, måtte hun ut i en nervepirrende semifinale mot venninna Hanna Martinsson (22). Jentene konkurrerte i å henge lengst i en blåse over vannet, en øvelse som krever både fysisk og psykisk styrke.

De Leeuw legger ikke skjul på at øvelsen i semifinalen gikk hardt utover kroppen.

- Det var tortur uten like, jeg måtte bare lukke øynene og godta at kroppen forsvant rundt meg. Jeg kjente ikke en eneste bit av meg selv lengre. Lukket bare øynene og kjente at beina er døde, armen er død, alt er vondt, men jeg må bare sitte her.

DRAMATIKK: Det blir dramatisk når bestevenninnene Eline de Leeuw og Hanna Martinsson må kjempe mot hverandre for en finaleplass i «Norges tøffeste». Reporter: Kine Falch. Video: Madeleine Liereng / NRK Vis mer

Etter over en og en halv time på blåsene, datt til slutt Martinsson i vannet og de Leeuw sto igjen som finalist sammen med Lernes. Kampen om finalebilletten gikk imidlertid på bekostning av kroppen.

For mens Lernes fikk hvilt tilstrekkelig dagen før finalen, hadde de Leeuw et mer dramatisk døgn. Det som nemlig ikke ble vist på TV, var at 26-åringen besvimte etter semifinalen.

- Jeg kollapset da jeg kom på land. Jeg var rett og slett helt ødelagt. Jeg var kald helt inn til margen og brukte flere timer på å få tilbake varmen. Det er ikke den beste måten å gå inn i en finale på. Sondre hadde jo ligget i senga, hvilt og spist god middag. Det var et godt utgangspunkt.

KOMMER MED STIKK: Under fredagens konkurranse på «Norges tøffeste» var det forskjellig ferdighetsnivå, noe som resulterte i at Jørgine Massa Vasstrand ikke klarte å holde tilbake stikkene. Video: Rød Løper/Jenny Emilie Aas. Vis mer

De Leeuw måtte til slutt si seg fornøyd med en andreplass. Det så hun imidlertid ikke på som et nederlag.

- Jeg ga alt jeg kunne, så andreplass er jeg kjempefornøyd med. Det var ikke mer futt i denne kroppen etter veldig mye påkjenning over lang tid, og jeg er dritfornøyd med egen innsats.

- Jeg er tross alt Norges tøffeste jente.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer