Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Den danske kronprinsfamilien:

Dramatikk på Gråsten slott

En golfbil sto i fyr og flamme under kronprinsfamiliens sommerferie.

DRAMATIKK: I disse dager tilbringer kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sommerferien på Gråsten slott sammen med sine fire barn Christian, Isabella og tvillingene Vincent og Josephine. Denne uka utspant det seg en ubehagelig hendelse på det idylliske slottet. Her er de alle avbildet på Gråsten Slott i 2018. Foto: NTB Scanpix
DRAMATIKK: I disse dager tilbringer kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sommerferien på Gråsten slott sammen med sine fire barn Christian, Isabella og tvillingene Vincent og Josephine. Denne uka utspant det seg en ubehagelig hendelse på det idylliske slottet. Her er de alle avbildet på Gråsten Slott i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For tida ferierer kronprinsesse Mary (48) og kronprins Frederik (52) på Gråsten slott i Sønderjylland sammen med sine fire barn Christian (14), Isabella (13) og tvillingene Vincent og Josephine (9).

Nylig delte det danske kongehusets offisielle Instagram-profil et idyllisk bilde fra sommerferien på slottet av tvillingene Vincent og Josephine.

Innlegget inneholdt et bilde av de to søsknene med tennisutstyr og en video hvor de spilte tennis i ferieparadiset.

Det kan imidlertid se ut til at ikke alt har vært like idyllisk under ferien.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

I full brann

Tirsdag ettermiddag utspilte det seg nemlig dramatikk på Gråsten slott. En av golfbilene sto plutselig i fyr og flamme midt i slottshagen.

Det skriver JydskeVestkysten.

Overfor den danske avisa forklarer politiet hendelsesforløpet.

- Det var en kortslutning i golfbilen. Jeg vet ikke om det var kronprins Frederik eller hvem som ringte etter hjelp, sier Thomas Berg fra Syd og Sønderjyllands politi til avisa.

Politiet opplyser videre at det ikke var noen fare for bygninger eller mennesker i løpet av episoden, og at brannmannskapet kom raskt til stedet og fikk brannen slukket.

INGEN KOM TIL SKADE: Ifølge det danske kongehusets kommunikasjonssavdeling var det ingen som kom til skade under hendelsen. Her er kronprinsfamilien avbildet med dronning Margrethe utenfor Gråsten slott i 2017.
INGEN KOM TIL SKADE: Ifølge det danske kongehusets kommunikasjonssavdeling var det ingen som kom til skade under hendelsen. Her er kronprinsfamilien avbildet med dronning Margrethe utenfor Gråsten slott i 2017. Vis mer

Overfor danske Ekstra Bladet bekrefter det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling hendelsen.

- Vi kan bekrefte at det har vært en mindre brann i en golfbil på Gråsten. Branden skyldtes en kortslutning og ingen er kommet til skade, opplyses det til avisa.

Den ovennevnte golfbilen har for øvrig tidligere vært involvert i en ulykke. I 2013 kjørte avdøde prins Henrik over sin seks måneder gamle valp Querida på Gråsten slott.

GRÅSTEN SLOTT: I en årrekke har slottet fungert som sommerbolig for den danske kongefamilien. Her er Gråsten slott avbildet i 2008. Foto: NTB Scanpix
GRÅSTEN SLOTT: I en årrekke har slottet fungert som sommerbolig for den danske kongefamilien. Her er Gråsten slott avbildet i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gråsten slott ble gitt som en bryllupsgave til kronprins Frederik IX og kronprinsesse Ingrid i 1935, og da dronning Ingrid døde i 2000, arvet dronning Margrethe (80) slottet. I en årrekke har slottet fungert som sommerbolig for den danske kongefamilien.

Spesielt dronning Margrethe og avdøde prins Henrik tilbrakte utallige sommerferier der sammen med resten av familien.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fylte 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden måtte også de kongelige ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Mistet ektemannen

Sistnevnte gikk bort i februar 2018 etter kort tids sykdom. Han ble 83 år gammel, og dødsbudskapet ble mottatt med sorg av danskene, som elsket prinsen for sin vittige humor og spenstige uttalelser.

Prins Henrik og dronning Margrethe var gift i over 50 år.

I sin første pressekonferanse etter prins Henriks død, delte dronning Margrethe en ærlig og usminket versjon av deres siste tid sammen.

- Vi tar en dag om gangen. Det er den eneste måten å leve på. Jeg er så heldig som fortsatt har et arbeid å stå opp til. Det er til stor hjelp, fortalte Margrethe, ifølge Ekstra Bladet.

På spørsmål om hvordan ekteparets siste tid sammen var, svarte en tydelig preget dronning på følgende vis:

- Det siste halvannet året var vi ikke så mye sammen, fordi han ikke var særlig frisk. Men det var som det var. Jeg er glad for at den siste tida ble så verdig som den ble. En vakker avslutning på hans tilværelse.

FERIEPARADIS: Her er dronning Margrethe og prins Henrik avbildet på vinslottet Château de Cayx sørvest i Frankrike i 2008. Foto: NTB Scanpix
FERIEPARADIS: Her er dronning Margrethe og prins Henrik avbildet på vinslottet Château de Cayx sørvest i Frankrike i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pressekonferansen fant sted på Château de Cayx sørvest i Frankrike, hvor prins Henrik og dronning Margrethe tilbrakte mange stunder sammen. Vinslottet ble kjøpt av dronningparet i 1974.

- Det er selvfølgelig annerledes å være her alene. Han kommer ikke plutselig inn døra og spør om vi skal gjøre ditt eller datt. Det må jeg lære meg å leve med, og det gjør jeg også. Det er mange på min alder som er i samme situasjon, fortsatte dronninga, ifølge avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!