«Mesternes mester» i Sverige:

Dramatisk da svensk «Mesternes mester»-deltaker måtte reddes opp av havet: - Så at hun fikk panikk

Basketspilleren Cecilia Ferm slapp heldigvis unna med skrekken. 

KRAMPEDRAMA: Den tidligere basketspilleren Cecilia Ferm måtte avbryte en svømmekonkurranse under innspillingen av «Mesternes mester». Foto Lars Pehrson / NTB Scanpix
KRAMPEDRAMA: Den tidligere basketspilleren Cecilia Ferm måtte avbryte en svømmekonkurranse under innspillingen av «Mesternes mester». Foto Lars Pehrson / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den tidligere basketspilleren Cecilia Ferm (40) hadde lagt på svøm i Atlanterhavet da kroppen plutselig sa stopp.

Ferm er for tida i Portugal for innspillingen av svenskenes «Mesternes mester» - programmet der pensjonerte idrettshelter konkurrerer mot hverandre - og hadde akkurat påbegynt en svømmekonkurranse.

Så tok krampa overhånd.

- Ekkelt

- Jeg begynte å fryse, og ble kald. Jeg tenkte: «Faen, dette må jeg klare». Men til slutt sa kroppen nei. Jeg var iskald, forteller Ferm til den svenske avisa Expressen.

40-åringen forteller at hun uten forvarsel mistet alle krefter i armer og bein.

Heldigvis gikk alarmen hos produksjonscrewet, som reagerte raskt.

- Jeg så at Cicci frøs og at hun hadde panikk. Jeg skrek til personene i båten ved siden av oss at de måtte plukke henne opp. Det var en ekkel opplevelse, forteller en av de andre «Mesternes mester»-deltakerne til avisa.

Ferms kropptemperatur hadde sunket flere grader mens hun var i vannet, og basketspilleren var kraftig nedkjølt da hun kom opp.

Måtte trekke seg

Prosjektleder i SVT, Anders Wistbacka, sier til Expressen at de alltid har medisinsk personell tilgjengelig på innspilling - i tilfelle uhellet skulle være ute.

Det gjelder for øvrig også for den norske versjonen. Da ishockeytrener Roy Johansen pådro seg en stygg strekk i leggen under årets sesong, var legehjelpen i umiddelbar nærhet.

Skaden i leggen sørget for Johansens reality-exit, som måtte trekke seg fra programmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer