«Farmen kjendis»:

Dramatisk «Farmen»-ulykke: - Det skumleste jeg har opplevd

«Charter»-Svein fryktet det verste etter å ha blitt overkjørt av en hestevogn.

UHELDIG: Svein Østvik (57) var sikker på at han måtte trekke seg fra «Farmen kjendis» etter å ha vært involvert i en dramatisk hesteulykke under innspillingen. Her med modell Kathrine Sørland (35) like etter ulykken. Foto: TV 2
UHELDIG: Svein Østvik (57) var sikker på at han måtte trekke seg fra «Farmen kjendis» etter å ha vært involvert i en dramatisk hesteulykke under innspillingen. Her med modell Kathrine Sørland (35) like etter ulykken. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var halvveis i innspillingen av «Farmen kjendis», som foregikk i Hedmark i fjor sommer, at Svein «Charter-Svein» Østvik (57) havnet i en dramatisk ulykke.

Østvik arbeidet på et jorde sammen med en hest, som en del av ukesoppdraget, da det store dyret plutselig gikk amok.

LØP LØPSK: Hesten løp ned Svein Østvik, før den galopperte over gårdsplassen. Foto: TV 2
LØP LØPSK: Hesten løp ned Svein Østvik, før den galopperte over gårdsplassen. Foto: TV 2 Vis mer

- Hesten tok avsats på foten min, og gikk over i full galopp. Jeg hadde bare joggesko på meg, og var sikker på at foten var fullstendig knust, forteller den uheldige tv-profilen til Dagbladet.

Fraktet til sykehus

- Hva var det som egentlig skjedde?

- Vi gjorde noe feil. Hesten hadde ikke grime på, så den ble helt vill og løp mot pålene ved gjerdet. Porten ble blåst rett av. Både Christer (kjendiskokk Christer Rødseth, journ.anm.) og jeg forsøkte å stoppe hesten, men jeg skjønte at jeg måtte komme meg unna, forteller han.

I stedet havnet Østvik under hesten, og ble overkjørt av hestevogna.

- Det er det skumleste jeg har opplevd, forteller han.

Østvik ble fraktet til sykehus etter den alvorlige hendelsen. Selv var han sikker på at «Farmen»-eventyret var over.

- Produksjonen forberedte meg på at jeg kanskje ikke ville komme tilbake. Legene fryktet brudd, men utrolig nok slapp jeg unna. Det var alvorlige greier, og et under at det gikk bra, sier han.

- Heldig

Etter en tur innom både sykehuset på Hamar og i Elverum, fikk Østvik returnere til gården.

SMERTEFULLT: Svein Østvik skrek i smerte etter den dramatiske ulykken. Foto: TV 2
SMERTEFULLT: Svein Østvik skrek i smerte etter den dramatiske ulykken. Foto: TV 2 Vis mer

- På grunn av den enorme bloduttredelsen var det først fare for betennelse, men det gikk fint. Selv med beinbrudd hadde jeg gjort alt for å få komme tilbake til gården, jeg skulle fader meg ikke hjem, sier han, og henviser til da han måtte trekke seg fra «71 grader nord» på grunn av voldsomme smerter.

Tross store smerter også under «Farmen»-oppholdet, har Østvik ingen plager etter ulykken.

- Jeg var mildt sagt heldig. Det gikk av og til litt hardt for seg der inne, og noen ganger føltes det nesten som vi ofret liv for å lage god tv, humrer han.

Skylder på seg selv

- Burde dere fått bedre opplæring før dere fikk ansvar for dyra?

- Vi lærte å håndtere dyra, men når man glemmer å utstyre hesten skikkelig er det klart at den blir vanskelig å styre. Jeg visste riktignok ikke at hesten var så avhengig av grima si, forteller han, og legger til:

- Heldigvis har vi kyndige folk som kan hjelpe når krisen inntreffer.

Pressekontakt for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen, forsikrer om at kanalen og produksjonsselskapet Strix tar deltakernes sikkerhet på alvor.

- Derfor har vi blant annet en dyreansvarlig i produksjonen, som sjekker dyra og er til stede når de store dyra skal brukes. Men det er aldri risikofritt å håndtere store dyr. Vi har også faste leger som rykker inn ved behov. Vi berømmer deltakerne for å si fra om den minste bekymring de måtte ha for egen helse, forteller Iversen.

Hesteulykken vises på tv onsdag.

Også under fjorårets «Farmen kjendis»-sesong endte en av deltakerne på sykehus under innspillingen. Den gang rammet uhellet tv-profil Lene Elise Bergum (47), som var ute av tv-gården nesten et helt døgn på grunn av dehydrering.

TV 2 tar «Farmen»-konseptet på alvor, og lar sjelden deltakerne få komme tilbake hvis de er borte i mer enn et døgn.

SMUGLING: Under årets kjendis-Farmen ble Rune Søgaard så lei av «50 shades of potato» at han bestilte Peppes. Video: Jonas Scheie Hammer / Kine Falch Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer