Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Paradise Hotel» 2017:

Dramatisk finale i «Paradise Hotel»: - Jeg hadde bestemt meg for at den kula skulle i bakken

Spennende avslutning på årets sesong. 

VINNEREN: Martine Lunde gikk av med seieren i Paradise Hotel 2017, etter å ha sluppet glasskula foran øynene på Kevin. Video: Dagbladet / TV 3 Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter to måneder med festing, intriger, kjærlighet og tårer, var det til slutt Martine Lunde (21) og Kevin René Gustavsson (21) som kunne slippe jubelen løs etter å ha blitt stemt fram som vinnerne av årets «Paradise Hotel».

For sistnevnte ble jubelen imidlertid fort forvandlet til fortvilelse.

PAR-QUIZ: Under finalefesten av årets Paradise Hotel utfordret Se&Hør Aleksander Sæterstøl og Martine Lunde, og Morten Botten og Sofie Nilsen til å fortelle hvor mye de egentlig visste om hverandre. Reporter: Kine Falch. Foto: Lise Rafaelsen. Vis mer

I den avsluttende «troskapstesten» kunne de to vinnerne ende opp med å dele premien på 300 000 kroner, men da Lunde fikk en mistanke om at partneren kom til å slippe kula, kom hun ham i forkjøpet.

  • Se video øverst i saken!

Gustavsson dro derfor tomhendt hjem fra finalen, mens Lunde ble 50 000 kroner rikere. De resterende 250 000 kronene valgte hun å gi til bestevenninna, Isabelle Eriksen (20).

21-åringen fra Stord forklarer at han selv aldri vurderte å slippe kula.

- Jeg synes det var råttent, men hvis hun klarer å ha det på sin samvittighet, så er det greit. Ingen sure miner, men jeg er skuffa, Jeg angrer ikke på at jeg ikke slapp kula. Jeg tenker at Martine og jeg kom i finalen av en grunn, og jeg tenkte at hun fortjente de 150 000 kronene like mye som meg. Samvittigheten min er ren, sier han.

TIL TOPPS: Martine Lunde og Kevin René Gustavsson vant årets sesong av «Paradise Hotel». Foto: TV3/Hilde Borg 
TIL TOPPS: Martine Lunde og Kevin René Gustavsson vant årets sesong av «Paradise Hotel». Foto: TV3/Hilde Borg  Vis mer

Fordeler pengene likt

Martine Lunde er på sin side svært tilfreds med utfallet, spesielt fordi hun lenge trodde at hun ikke kom til å vinne konkurransen.

Etter at partneren og nåværende kjæreste, Aleksander Sæterstøl (20), måtte sjekke ut noen uker før finalen, trodde nemlig Lunde at håpet var ute.

- Det føles veldig, veldig bra! Jeg ville selvfølgelig vinne, men jeg begynte å miste troa en periode da flere av vennene mine røyk ut, spesielt etter at Aleksander måtte sjekke ut, sier hun til Dagbladet.

Lunde hadde også en liten fordel av at hennes bestevenninne, Isabelle Eriksen, var en del av juryen.

- Premiepengene kommer til å bli fordelt likt mellom meg, Isabelle og Aleksander, og det hadde vi en avtale om. Det var jo ikke slik at jeg skulle ha alle pengene selv, sier hun til Dagbladet.

INSTAGRAM: En var årets «Paradise Hotel»-deltagere, Martine Lunde, lever av å legge ut bilder på Instagram. Her gir hun noen av sine beste tips. Video: Ingrid Cogorno / Kine Falch Vis mer

- Var på tide

Den profilerte Instagram-stjerna forklarer at hun lenge hadde bestemt seg for at hun ville slippe kula i finalen, og at det er kun én person som kunne ha endret det.

- Jeg bestemte meg for lenge siden at jeg skulle slippe kula dersom jeg kom til finalen, men jeg hadde ikke gjort det om jeg sto med Aleksander. Men ja, jeg hadde bestemt meg for at den kula skulle i bakken. Det var på tide i år, sier hun.

Hva 21-åringen kommer til å bruke sin del av potten på, har hun ennå ikke bestemt seg for.

- Kanskje jeg tar meg en ferie eller noe sånt, sier hun.

SJEKKEN: Martine Lunde stakk av med seieren i årets sesong, og poserer her sammen med Kevin René Gustavsson og Isabelle Eriksen - i tillegg til pengepremien. Foto: Kine Falch
SJEKKEN: Martine Lunde stakk av med seieren i årets sesong, og poserer her sammen med Kevin René Gustavsson og Isabelle Eriksen - i tillegg til pengepremien. Foto: Kine Falch Vis mer

- De ba meg droppe kula

Dette er tredje gang i «Paradise Hotel»-historien at kula blir sluppet i finalen. I fjerde sesong, i 2012, overrasket Vida Lill Gausemel Berge da hun slapp kula rett foran øynene på partneren Miguel Kristiansen.

En svært overrasket Miguel forklarte den gang overfor Seoghør.no at han var overbevist om at TV3 på forhånd hadde bestemt seg for at de ikke ville ha delt seier det året.

- Det som ikke ble vist på TV, er at det var en lang pause mellom øyeblikket da vinnerne ble kåret og troskapsseremonien. Da sa folk fra TV-produksjonen til meg flere ganger at jeg burde droppe kula, sa han.

TV3 avviste imidlertid at de påvirket vinnerne til noe som helst.

Gaudemel Berge fikk 200 000 kroner, mens de resterende 100 000 kronene ga hun til realitykollega Stian Thorbjørnsen.

Slapp kula samtidig

To år etter var det Aurora Gude og Nicolai Bennis som skapte spenning i finalen, da de begge slapp kula helt samtidig mens de sto med ryggen til hverandre.

Det hele måtte avgjøres i sakte film, der det til slutt ble kjent at Gudes kule traff bakken først. Selv fikk hun 100 000 kroner, mens venninna Ann Marielle Lipinska fikk 200 000. De delte imidlertid pengene likt.

- Jeg hadde ikke bestemt meg for å slippe kulen, og jeg ville egentlig ikke slippe den. Det var noe jeg bestemte meg for i siste sekund. Jeg hadde fått noen tips om at Nico hadde planer om å slippe sin kule, så jeg tok ingen sjanser. Den gikk rett i bakken, sa Gude til Seoghør.no i 2014.

DRAMATIKK: Det ble en dramatisk finale av årest årets «Paradise Hotel» på TV3. Aurora Gude (21) fra Nøtterøy stakk av med seieren etter en «foto-finish». Video: TV3 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!