Anette Trettebergstuen:

Dramatisk: - Trodde jeg skulle dø

Anette Trettebergstuen åpner seg om dramatisk fødsel.

ÆRLIG: Anette Trettebergstuen forteller åpenhjertig om fødselen i podkast. Foto: Morten Eik/Se og Hør
ÆRLIG: Anette Trettebergstuen forteller åpenhjertig om fødselen i podkast. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert

Arbeiderpartiet-politiker Anette Trettebergstuen (41) har siden i fjor høst vært kultur- og likestillingsminister. På privaten har hun en sønn sammen med sin homofile venn Christian Berg.

Fødselen sommeren 2017 gikk imidlertid ikke knirkefritt og viste seg å bli dramatisk. Det forteller ministeren i programleder Tuva Fellmans (34) podkast «Fødselspodden».

DRITSKUMMELT: Cecilie Kåss Furuseth avsørte 30 desember at hun hadde blitt mor til en liten gutt. Nå har hun vært på «P3morgen» og snakket om fødselen. Video: NRK Vis mer

Smertefullt

Det er snart fem år siden Trettebergstuen satt hjemme og så TV, da hun plutselig kjente noe som føltes som en klo i magen. Etter flere forsøk fikk hun tak i Berg, og sammen hastet de til sykehuset.

Da 41-åringen endelig var klar til å begynne å presse, oppsto det utfordringer.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg skulle gjøre det og så kunne jeg ikke presse. (...) Jeg måtte dra i et tykt tau, og Christian måtte holde det ene låret mitt, og Sigrid (en venninne, journ.anm.) det andre - men det skjedde ingenting med den pressingen. Så da ble de litt stresset på sykehuset, minnes hun i podkasten.

Etter å ha prøvd flere ulike stillinger for å få noe til å skje - uten hell - måtte hun bli klippet opp, forteller hun.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg kjente ikke det fordi alt annet var så jævlig vondt. Tenk at du har det så vondt at du ikke kjenner at noen klipper i underlivet ditt - da har du vondt, da. Jeg kan ikke beskrive det. (...) Jeg trodde jeg kom til å dø - så vondt var det.

Det endte med at barnet til slutt måtte bli tatt med tang.

Dagbladet har vært i kontakt med Oda Malmin, Anette Trettebergstuens politiske rådgiver, som opplyser om at hun ikke har anledning til å kommentere saken.

- Ganske jævlig

Dagen etter fødselen kjente Trettebergstuen plutselig på seg at noe var galt med sønnen. Sykepleiere og leger kom inn for å sjekke, men alle skal ha ment at det sto bra til med den nyfødte. Da hun til slutt insisterte på at de skulle ta noen tester, fant de ut at babyens CRP var skyhøy.

Dermed bar det inn på barneintensiven med veneflon og antibiotika intravenøst, kommer det fram i podkasten. Sønnen hadde fått en infeksjon i kroppen, og Trettebergstuen mener det var morsinstinktet som slo til.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

- Vi måtte være på sykehuset i ei uke og han måtte ligge i en liten boks. Jeg kunne ikke ha ham hos meg, og vi sov ikke på samme rom. (...) Det var ganske jævlig, den verste opplevelsen i mitt liv.

Det gikk heldigvis bra til slutt, og sønnen er i dag snart fem år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer