Drapet på Maria (19) rystet missemiljøet. Nå er mann dømt

34-åring skjøt og drepte missedronning, før han begravde henne på et jorde.

DREPT: Den latinamerikanske missedronningen Maria Jose Alvarado (19) ble funnet skutt og drept i november 2014. Nå er gjerningsmannen dømt. Foto: AFP / NTB Scanpix
DREPT: Den latinamerikanske missedronningen Maria Jose Alvarado (19) ble funnet skutt og drept i november 2014. Nå er gjerningsmannen dømt. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2014 ble Maria Jose Alvarado (19) kåret til Honduras' Miss World-kandidat.

Bare uker før hun skulle reise til London for å delta i den internasjonale missekåringen, forsvant Alvarado, og storesøsteren Sofia Trinidad (23), sporløst etter en fest.

Søstrene ble seinere funnet begravd på et jorde. Begge hadde blitt skutt og drept.

SKULLE TIL LONDON: Maria Jose Alvarado (i midten) ble kåret til Miss Honduras i 2014, men rakk aldri å konkurrere i den internasjonale kåringen. Foto: NTB Scanpix
SKULLE TIL LONDON: Maria Jose Alvarado (i midten) ble kåret til Miss Honduras i 2014, men rakk aldri å konkurrere i den internasjonale kåringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble sjalu

Kjæresten til storesøsteren, Plutarco Ruiz (34), ble pågrepet og mistenkt i saken like etterpå. Denne uka ble han funnet skyldig i dobbeltdrap av en domstol i Tegucigalpa, Honduras' hovedstad. Det skriver nyhetsbyrået APF.

Ruiz, som skapte overskrifter over hele verden etter pågripelsen for to og et halvt år siden, riskerer opptil 40 år i fengsel for ugjerningen.

Marias mor, Teresa Munoz, vil ha enda strengere straff for Ruiz.

- Vi er ikke fornøyd, og vil vurdere å anke, sier hun til nyhetsbyrået.

KREVER STRENG STRAFF: Plutarco Ruiz risikerer opptil 40 år i fengsel. Foto: AFP / NTB Scanpix
KREVER STRENG STRAFF: Plutarco Ruiz risikerer opptil 40 år i fengsel. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

AFP skriver at Ruiz har forklart i retten at motivet for drapshandlingene var sjalusi. Det var etter å ha sett ei av jentene danse med en annen mann under sin egen bursdagsfest, at det svartnet for 34-åringen.

- Forferdelig

Samme natt drepte han søskenparet med gjentatte skudd, før han altså gravde dem ned på et jorde. Retten konkluderer med at handlingen var et «femicide», betegnelsen på æresdrap som utelukkende blir begått mot kvinner, og/eller sexistisk motivert.

Dommen forkynnes 2. juni.

Jentenes kropper ble funnet 19. november 2014, samme dag som Maria Jose Alvarado egentlig skulle ha reist til London.

- Dette var forferdelig triste nyheter, skrev Norges daværende Miss World-kandidat, Monica Olivia Pedersen, i en e-post til Dagbladet den gang.

Honduras' missehåp var student og bodde i Santa Barbara. Hun hadde en drøm om å bli diplomat, og likte å spille volleyball og fotball.

19-åringen er ikke den første missedeltakeren som har mistet livet på tragisk vis. Tidligere samme år ble Miss Venezuela brutalt drept foran sin fem år gamle datter av to gjerningsmenn på motorveien. Bakgrunnen var et mislykket ran.

Både Venezuela og Honduras, der sistnevnte har ligget på verdenstoppen i antall drap, regnes som et av de mest voldelige landene i Latin-Amerika.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer