Gypsy Rose:

Drapet rystet en hel verden. Nå har hun forlovet seg i fengselet

Gypsy Rose soner for tida en dom på ti år, men har ikke lagt kjærlighetslivet fra seg.

MOR OG DATTER: Ingen avslørte tragedien som egentlig utspilte seg i hjemmet til Dee Dee Blanchard og dattera Gypsy Rose, før det var for seint. Spillefilmen «The Act» er basert på den sanne historien om deres liv. Video: Hulu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

16. juni 2015 gikk ei ung jente inn i en rettssal i Wisconsin. 23 år gamle Gypsy Rose Blanchard var tiltalt for drapet på sin mor, Dee Dee Blanchard (48).

For tilskuerne i salen var det et sjokk. Flere av dem hadde kjent henne hele livet. Den lille, spede jenta som nå var lenket i håndjern, hadde aldri noensinne tatt et eneste skritt foran dem. Hun hadde sittet i rullestol nesten hele sitt liv.

Mora ble funnet død med 17 knivstikk i ryggen, og den unge jentas kjæreste ble etter hvert funnet skyldig i overlagt drap. Han ble dømt til livstid i fengsel. Gypsy Rose ble på sin side dømt til ti år bak murene, etter å ha sagt seg skyldig i forsettlig drap.

Mange har latt seg fascinere av den absurde historien, og det er blitt laget tv-serier og dokumentarer om drapet. Oppmerksomheten mot den drapsdømte kvinnen har aldri vært større. I helga ble det kjent at hun, til tross for at hun sitter i fengsel, nå har forlovet seg.

FORLOVET: Drapsdømte Gypsy Rose har fascinert en hel verden. Nå er hun forlovet. Foto: WAUKESHA COUNTY, WISC
FORLOVET: Drapsdømte Gypsy Rose har fascinert en hel verden. Nå er hun forlovet. Foto: WAUKESHA COUNTY, WISC Vis mer

Brevvenn

Det er E! News som først omtaler forlovelsen. Fancy Macelli, som har fungert som familiens talsperson, bekrefter nyheten overfor nettstedet. Hun forteller at Gypsy Rose, som nå altså har blitt 27 år gammel, har sagt ja til å gifte seg med en mann hun møtte gjennom et brevvenn-program fengselet har.

- Det er noe hun har holdt hemmelig i en stund. Det er veldig spennende for henne, og hun gleder seg, sier hun om forlovelsen.

Det er ikke kjent hvor lenge den drapsdømte kvinnen og denne mannen har skrevet brev til hverandre, men nå har de altså bestemt seg for å forlove seg. Han skal ha sett en dokumentar om Gypsy Rose og drapet på mora, og bestemte seg for å ta kontakt.

- De mailet litt, og havnet i et forhold. Han besøkte henne etter hvert. De var venner i starten, men det utviklet seg til noe mer. I starten av 2019 forlovet de seg, sier familievennen.

VANSKELIG SAK: Mora til Gypsy Rose overbeviste «alle» om at dattera var alvorlig syk, noe som blant annet medførte at datteras bukspyttkjertel ble fjernet. Foto: HBO
VANSKELIG SAK: Mora til Gypsy Rose overbeviste «alle» om at dattera var alvorlig syk, noe som blant annet medførte at datteras bukspyttkjertel ble fjernet. Foto: HBO Vis mer

Historien om Gypsy Rose er det mange som har forskjellige meninger om. Det hele bunner i at den unge jentas mor hevdet at dattera led av flere alvorlige sykdommer, som blant annet gjorde at hun måtte sitte i en rullestol. Dette pågikk fra jenta var født til drapet skjedde.

I ettertid er det blitt hevdet at Gypsys mor led av Munchausen by proxy, som fører til at en forelder eller en annen tillitsperson forfalsker eller påfører symptomer eller sykdom på den som den forsørger. Fra utsida så hun ut som en elskverdig mor, som tok seg av sin syke datter.

Etter at Gypsy Rose møtte Nicholas Godejohn på en kristen datingside, utviklet ting seg raskt mellom dem. Han oppdaget fort at hans nye kjæreste ikke var syk på ekte, og drepte svigermora fordi han mente hun aldri kom til å tillate forholdet. Begge ble dømt for den grufulle handlingen.

MANIPULERENDE: Familiemedlemmer, venner, naboer, hjemmevideoer, bilder og medisinske journaler skaper til sammen et bilde av hvor god mor Dee Dee var til å manipulere alle rundt seg. Mye tyder på at hun ville holde datteren sin ung for alltid. Foto: HBO
MANIPULERENDE: Familiemedlemmer, venner, naboer, hjemmevideoer, bilder og medisinske journaler skaper til sammen et bilde av hvor god mor Dee Dee var til å manipulere alle rundt seg. Mye tyder på at hun ville holde datteren sin ung for alltid. Foto: HBO Vis mer

Fikk ring

Likevel har altså historien fascinert millioner verden over, og har tydeligvis også tiltrukket beundrere. Detaljene om forlovelsen blir holdt hemmelig av 27-åringen selv, men hun forteller at de har planer om å gifte seg når hun slipper ut av fengsel.

Når dommen er ferdigsonet, må hun også få kjøpt seg en ring. Den hun har nå fikk hun nemlig bare på grunn av flaks.

- En annen fange skulle skille seg, og ga henne ringen sin slik at hun kunne føle seg bra, sier talspersonen, som legger til at 27-åringen gleder seg til å gifte seg.

DREPTE SIN EGEN MOR: Dee Dee Blanchard latet som om dattera hadde funksjonsnedsettelse og fikk stønad fra staten. Én dag fikk dattera nok, og drepte moren. Her er traileren på HBO-dokumentaren. Video: HBO Vis mer

Ellers kan hun røpe at 27-åringen jobber med å fullføre videregående fra fengselet, og at hun er svært interessert i fotografi og skjønnhetsbransjen. Hun skal være godt likt i fengselet, og har blitt spurt om å være gudmora til en av de andre innsattes barn. Hun liker tilværelsen i fengselet, har hun tidligere uttalt.

- Fengselet jeg levde i før, med min mor, var … Jeg kunne ikke gå. Jeg kunne ikke spise. Jeg kunne ikke ha venner. Jeg kunne ikke gå ut for å leke med venner, eller noe. Her i fengselet føler jeg meg mer fri, enn jeg gjorde da jeg bodde med min mor. For nå har jeg lov til … å leve som en normal kvinne, sier hun til ABC News.

Hele historien om drapet og tida som fulgte kan du lese nedenfor:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer