True crime blir Hollywood-produksjon:

Drapssak tok rystende vending: - Fordervet

Betsy Faria ble i romjula 2011 funnet knivstukket til døde. Venninna Pamela Hupp pekte kjapt ut Farias ektemann. Nå risikerer Hupp dødsstraff.

SIKTET: Pamela Hupp på vei inn i retten for høringen i sommer, i forbindelse med drapet på venninnen Betsy Faria. Foto: Christian Gooden/St. Louis Post/NTB
SIKTET: Pamela Hupp på vei inn i retten for høringen i sommer, i forbindelse med drapet på venninnen Betsy Faria. Foto: Christian Gooden/St. Louis Post/NTB Vis mer
Publisert

27. desember 2011 ble Betsy Faria kjørt hjem fra cellegiftbehandling av sin nære venn Pamela Hupp.

Det er siste gang noen ser henne i live. Samme kveld blir hun funnet av ektemannen Russell Faria, med en kniv stikkende ut av halsen. Hun har blitt knivstukket flere ganger.

Et tiår fram i tid er det Hupp som er siktet for drapet, mens hun i tillegg soner en livstidsdom for et annet drap. I mellomtida har Russel Faria sittet inne for drapet på kona i to år. I 2015 ble dommen omgjort, og han frikjent og løslatt.

- Han hadde fire vitner som ga ham alibi, det var ikke noe blod på ham til tross for et grusomt drapsåsted. Telefontårn og videobevis på to ulike lokasjoner satte ham på andre steder ved dødstidspunktet, sa politiadvokat Mike Wood på en pressekonferanse i sommer, ifølge Washington Post.

Saken blir nå serie på NBC, hvor skuespiller Renée Zellweger (52) spiller hovedrollen som Hupp.

SONER LIVSTID: Pamela Hupp sitter fengslet i Missouri, hvor drapene fant sted. Foto: St. Charles County Jail
SONER LIVSTID: Pamela Hupp sitter fengslet i Missouri, hvor drapene fant sted. Foto: St. Charles County Jail Vis mer

Bare fire dager før Betsy ble drept, gjorde hun Hupp til eneste mottaker av livsforsikringen pålydende 150 000 dollar, tilsvarende 1,3 millioner norske kroner.

Slakter politiarbeid

Til tross for gapende hull i saken mot ektemannen, og et soleklart motiv og mulighet for venninnen, ble Faria altså dømt. Wood går hardt ut mot politietterforskningen.

- Dette er et av de dårligste eksemplene av etterforskningsarbeid både jeg og teamet mitt noensinne har sett, hovedsakelig drevet av ego som jobber mot en agenda, i stedet for sannheten, sier han.

- Jeg kom til konklusjonen at, utover rimelig tvil, drepte Pamela Hupp Betsy Faria. Og jeg tror motivasjonen hennes var enkel - grådighet, sa Wood videre.

Åstedet var dekket av blodflekker. Politiet tror nå at Hupp trakk sokkene av sin døde venninne, dynket dem i blod, trakk dem over sine egne hender for så å spre blodflekkene i huset for å få det til å se ut som partnervold. Sokkene skal så ha blitt tredt over føttene på Betsy igjen, før gjerningsperson forlot åstedet.

Russell Faria ble siktet for drapet kort tid seinere, etter at Hupp hadde rettet fingeren mot ham. Hun vitnet i 2013 mot ham, noe som skulle bidra til at han ble dømt til livstid i fengsel, ifølge NBC. Nå risikerer hun dødsstraff.

Mener Hupp planla drap

Hupp soner allerede en livstidsdom for drapet på Louis Royse Gumpenberger. Politiet mener hun drepte ham for å dekke over for drapet på Faria.

DRAP: I januar 2020 hadde russiske Vera Pektheleva nylig gjort det slutt med kjæresten og var innom leiligheten hans for å hente tingene sine. Men hun kom aldri ut igjen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Den utviklingshemmede mannen ble skutt fem ganger av Hupp, og hun ringte selv inn til politiet og fortalte at hun hadde truet henne med kniv og brutt seg inn i hjemmet hennes. På ham fant politiet en lapp hvor det sto at han skulle ta Hupp for å få Russell Farias penger.

Politiet mente Hupp hadde arrangert det hele, og selv skrevet lappen for å styrke mistanken mot Russell Faria.

- Vi har en person som ikke bare drepte vennen sin, lemlestet liket, iscenesatte åstedet, vitnet mot en uskyldig mann, og så fort hun ble løslatt, drepte noen andre i St. Charles County for å hindre seg selv i å bli mistenkt i saken. Jeg kan ikke finne en sak som er mer fordervet enn det, uttalte Wood under pressekonferansen.

Ifølge politiet skal Hupp ha gitt seg ut for å være en produsent for krimprogrammet Dateline, og lurt Gumpenberger i bilen med seg. Hun skal ha tilbudt ham penger for å rekonstruere en telefonsamtale til 911 for en kommende episode av programmet, mener politiet.

Det var denne saken som førte til at Betsy Faria-saken ble gjenåpnet, og påfølgende siktelse mot Hupp.

Hun har hele veien nektet for å ha noe med drapene å gjøre. Den første høringen mot henne i Betsy-saken fant sted i sommer. Hvorvidt hun blir dømt for drapet på venninnen, gjenstår derfor å se.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer