True crime blir Hollywood-produksjon:

Drapssak tok rystende vending: - Fordervet

Betsy Faria ble i romjula 2011 funnet knivstukket til døde. Venninna Pamela Hupp pekte kjapt ut Farias ektemann. Nå risikerer Hupp dødsstraff.

SIKTET: Pamela Hupp på vei inn i retten for høringen i sommer, i forbindelse med drapet på venninnen Betsy Faria. Foto: Christian Gooden/St. Louis Post/NTB
SIKTET: Pamela Hupp på vei inn i retten for høringen i sommer, i forbindelse med drapet på venninnen Betsy Faria. Foto: Christian Gooden/St. Louis Post/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

27. desember 2011 ble Betsy Faria kjørt hjem fra cellegiftbehandling av sin nære venn Pamela Hupp.

Det er siste gang noen ser henne i live. Samme kveld blir hun funnet av ektemannen Russell Faria, med en kniv stikkende ut av halsen. Hun har blitt knivstukket flere ganger.

Et tiår fram i tid er det Hupp som er siktet for drapet, mens hun i tillegg soner en livstidsdom for et annet drap. I mellomtida har Russel Faria sittet inne for drapet på kona i to år. I 2015 ble dommen omgjort, og han frikjent og løslatt.

- Han hadde fire vitner som ga ham alibi, det var ikke noe blod på ham til tross for et grusomt drapsåsted. Telefontårn og videobevis på to ulike lokasjoner satte ham på andre steder ved dødstidspunktet, sa politiadvokat Mike Wood på en pressekonferanse i sommer, ifølge Washington Post.

Saken blir nå serie på NBC, hvor skuespiller Renée Zellweger (52) spiller hovedrollen som Hupp.

Bare fire dager før Betsy ble drept, gjorde hun Hupp til eneste mottaker av livsforsikringen pålydende 150 000 dollar, tilsvarende 1,3 millioner norske kroner.

Slakter politiarbeid

Til tross for gapende hull i saken mot ektemannen, og et soleklart motiv og mulighet for venninnen, ble Faria altså dømt. Wood går hardt ut mot politietterforskningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.