Stian Blipp:

- Dratt det for langt i 15 år

Den kjente komikeren møtte veggen i sommer. Nå hyller han familien etter den tunge tida.

ÅPEN & ÆRLIG: Stian Blipp om «Lindmo»-intervjuet der han forteller om depresjonen og angsten. Video: NRK TV / Rød Løper. Reporter: Katrine Bjelke. Vis mer
Publisert

- Det føltes som at jeg hadde løpt maraton i New York samtidig som et hockeylag hadde banket dritten ut av meg.

Slik beskriver Stian Blipp (32) følelsen han fikk da han innså at han hadde tøyet strikken for langt.

- Jeg har dratt det for langt i 15 år, noe som var grunnen til at det smalt i sommer. Da tar det ikke to uker å komme seg tilbake igjen. For meg har mye av jobben vært å innse at dette kommer til å ta litt tid.

Møtte veggen

Dagbladet møter Blipp i forbindelse med hans nye program «Spice of Life» som har premiere 16. desember på Amazon Prime. 32-åringen virker komfortabel med å snakke om den tunge tida han gikk gjennom tidligere i år.

Komfortabel var han imidlertid ikke da han skulle fortelle hele det norske folk, på «Lindmo» i beste sendetid, hva han hadde slitt med.

Det var i starten av november at Blipp gjestet det populære talkshowet. Under programmet avslørte 32-åringen at han i sommer opplevde et så sterkt panikkanfall at ambulansen måtte hente ham.

ÅPEN & ÆRLIG: Stian Blipp om «Lindmo»-intervjuet der han forteller om depresjonen og angsten. Video: NRK TV / Rød Løper. Reporter: Katrine Bjelke. Vis mer

Det var da han innså at han over en lengre periode hadde vært deprimert.

Til Dagbladet forteller Blipp at han slettes ikke var sikker på om han ville dele den personlige historien på «Lindmo».

- Jeg sa til Lindmo at: «Jeg vet det når jeg sitter der». Kjenner jeg at jeg har lyst til å si det, så sier jeg det. Hvis ikke, så gjør jeg det ikke. Det var ikke planlagt at det skulle være noe fokus på det.

Blipp forteller videre at han var svært nervøs før programmet skulle sendes.

- Når noe er såpass sårt og nært deg, så har du på ingen måte lyst at det skal komme fram som noe annet enn det er. Jeg ville ikke ha en sensasjon rundt det eller at overskriftene skulle være overdramatisert, forteller han og legger til at han ennå ikke har sett episoden, og at han heller ikke har noen planer om det.

- Hva følte du etter at kameraene ble skrudd av?

- Det var nesten en utmattethet, svarer han mens han demonstrerer at all luft går ut av kroppen.

Hyller familien

Kort tid etter «Lindmo»-intervjuet ble det også kjent at Blipp ble sykmeldt og dermed måtte avlyse resten av årets «Cirque du Blipp»-show i Oslo og Bergen.

Det har gitt han mye tid til å være hjemme og dyrke en hobby han finner mye trøst i, nemlig gaming.

I kveldens episoden av «Senkveld med Helene og Stian» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer

De seineste åra har Blipp gjort suksess med podkasten «Nerdelandslaget» og er medeier i e-sportslaget 00Nation. Han forteller at gaming på mange måter har blitt en slags redning for han i den tøffe tida.

- Gaming er noe jeg alltid har likt. Det har alltid vært et godt sted å hente energi fra. Det er en veldig fin måte å koble av hjernen, som går i 2000 kilometer i timen, på. Etter en time med det så er det som å ha hatt en time med yoga.

Det er imidlertid ikke bare gaming som gir Blipp glede og motivasjon. Familien hans, kona Jamina (34) og de to barna Noelle og Bowie, har også betydd mye for ham.

- De har betydd absolutt alt. De er alt, hundre prosent. Min kone har jeg alt å takke for. Og til mine barn som ikke vet at de gjør noe, har jeg også alt å takke for. Hver dag minner de meg på «Faen, så fett liv jeg har».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer