Giovanni Padovani

Drept av eksen med hammer og balltre

Den italienske fotballspilleren har blitt fengslet på livstid.

DØMT: Giovanni Padovani drepte ekskjæresten sin, Alessandra Matteuzzi. Foto: Skjermdump Instagram
DØMT: Giovanni Padovani drepte ekskjæresten sin, Alessandra Matteuzzi. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Den italienske tidligere fotballspilleren Giovanni Padovani (28) ble mandag dømt til livstid i fengsel for drap på sin ekskjæreste, Alessandra Matteuzzi (56).

Tilbake i august 2022 forfulgte han Matteuzzi til sitt hjem i Bologna i Nord-Italia. 56-åringen skal ha vært på telefonen med søsteren sin, Stefania, da hun ble overfalt av Padovani.

28-åringen slo henne deretter i hjel, først med en hammer, så med et balltre og deretter en benk fra naboens hage.

HEMMELIGHET: Influenser og artist Nikki Exotika har blitt et kjent fjes med sine 1,4 millioner Instagram-følgere. Nå er hun aktuell i reality-programmet «90 Day Fiancé». Video: Discovery+ / Rød Løper Vis mer

Stefania skal ha hørt søsteren bli overfalt over telefonen.

- Hun gikk ut av bilen sin og begynte å skrike: «Nei Giovanni, nei, jeg ber deg, hjelp». Jeg ringte umiddelbart politiet, som kom med en gang, har søsteren tidligere uttalt til en lokal TV-kanal.

DØDE: Alessandra Matteuzzi ble overfalt av ekskjæresten. Foto: Skjermdump Instagram
DØDE: Alessandra Matteuzzi ble overfalt av ekskjæresten. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Mens Matteuzzi overlevde det første angrepet, døde hun seinere på sykehus av skadene.

Den britiske tabloidavisa skriver at paret var sammen i omtrent et år, men at de mesteparten av tida var borte fra hverandre - da hun bodde i Bologna, mens Padovani jobbet på Sicilia.

Mens de var sammen skal forholdet ha vært turbulent. Søsteren Stefania hevder at paret skal ha slåss i januar 2022, hvor 28-åringen skal ha knust flere eiendeler i huset hennes.

DØMT: Giovanni Padovani må tilbringe resten av livet bak murene. Foto: Privat
DØMT: Giovanni Padovani må tilbringe resten av livet bak murene. Foto: Privat Vis mer

Etter at de slo opp, skal Padovani ha bombardert henne med meldinger og hun endte dermed opp med å anmelde ham til politiet for forfølgelse.

Dette skal derimot ikke ha stoppet han, og han skal flere ganger ha prøvd å komme i kontakt med henne og sabotere livet hennes.

Den spanske influenseren Isabella, også kjent som «Gonsabellla», sitter på en kafé i Benidorm og streamer live på Twitch da hun får seg en ubehagelig overraskelse. Video: X/@Gonsabellla_ Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

Ifølge en nabo var Matteuzzi «veldig redd for ham».

I rettssalen mandag skal fotballspilleren ha hevdet at han ikke var i en god sinnstilstand under tidspunktet for angrepet.

- Jeg hadde det ikke bra, for en person som har det bra, dreper ikke et annet menneske. Jeg er i et mareritt, sa han blant annet i retten.

Ifølge Daily Mail tok det bare to timer i rettssalen før han ble dømt til livstid i fengsel for drapet på ekskjæresten.