Prins Harry:

Drepte 25 personer

Skriver om tida i Afghanistan.

LEKKASJER: Det har lekket flere historier fra prinsens kommende selvbiografi. Foto: Toby Melville/NTB
LEKKASJER: Det har lekket flere historier fra prinsens kommende selvbiografi. Foto: Toby Melville/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hele verden» venter i spenning på prins Harrys (38) selvbiografi «Spare» som kommer i butikkhyllene neste uke.

Natt til torsdag kom den første eksplosive lekkasjen fra boka. Det på tross av at The Times skrev om at forlaget har gjort alt de kan for å stanse det.

Blant annet hevder prinsen at broren, prins William (40), skal ha gått til fysisk angrep på ham under en konfrontasjon.

I boka kommer det også fram at prins Harry tok kokain som 17-åring, ifølge Sky News.

- Selvfølgelig hadde jeg tatt kokain

«Selvfølgelig hadde jeg tatt kokain på dette tidspunktet. I noens hus, under en jakthelg, ble jeg tilbudt en stripe, og siden den gang hadde jeg tatt mer».

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

«Det var ikke veldig gøy, og det gjorde meg ikke spesielt glad som det virket som at det gjorde for andre. Men det fikk meg til å føle meg annerledes, og det var hovedmålet mitt. Å føle. Å være annerledes».

«Jeg var en 17-åring som var villig til å prøve nesten alt som ville endre den forhåndsetablerte ordenen. Det var i alle fall det jeg prøvde å overbevise meg selv om».

Drepte 25 mennesker

følge Sky News skriver også prinsen om da han tjenestegjorde i Afghanistan. Der skal han ha drept 25 mennesker, hevder Sky News.

Prins Harry var i militæret i ti år, og har tilbrakt to perioder i Afghanistan.

Ifølge nyhetsstedet skriver prinsen følgende i boka:

«De fleste soldater vet ikke nøyaktig hvor mange drap de har begått. Under kampforhold skyter du ofte vilkårlig».

«Men i en tid med apacher og bærbare datamaskiner, ble alt jeg gjorde i løpet av to tjenesteturer registrert og tidsstemplet».

«Jeg kunne alltid fortelle nøyaktig hvor mange fiendtlige kjempere jeg hadde drept. Og det virket essensielt for meg å ikke være redd for det. Blant de mange tingene jeg lærte i Forsvaret, var noe av det viktigste å stå til ansvar for mine egne handlinger».

TIL KRIG: Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan har fått sterke reaksjoner av flere. Kongehusekspert Caroline Vagle tror serien kan bidra til splid i familien. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Videre avslører prinsen at han tok livet av totalt 25 personer, ifølge Sky News.

«Det var ikke noe som fylte meg med tilfredshet, men jeg skammet meg heller ikke».

38-åringen skriver at han naturligvis ville foretrukket å ha det på sin militære CV, men at han også ville foretrukket å leve i en verden uten Taliban og krig. Han forteller imidlertid at dette er en virkelighet man ikke får endret.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer