Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«The Crow»-ulykka:

Drepte Bruce Lees sønn ved et uhell. Nå er filmstjerna Michael Massee død

Ble 61 år.

GÅTT BORT: Skuespiller Michael Massee (t.h.) er død. Han ble 61 år gammel. Her avbildet med skuespiller Bill Pullman i «Revelations». Foto: NTB Scanpix
GÅTT BORT: Skuespiller Michael Massee (t.h.) er død. Han ble 61 år gammel. Her avbildet med skuespiller Bill Pullman i «Revelations». Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Michael Massee er død, 61 år gammel.

Det melder en rekke internasjonale medier, deriblant Deadline.

Massee var kanskje best kjent for sine rolle i «The Amazing Spider-Man»-filmatiseringene, men flere vil nok også koble navnet hans til den tragiske hendelsen som oppsto under innspillingen av filmen «The Crow» fra 1994.

Skutt i magen

Ved en ulykke ble hovedrolleinnehaver Brandon Lee (28), sønn av den legendariske kampsportutøveren Bruce Lee, skutt og drept på settet i 1993.

Revolveren som ble brukt i den mye omtalte scenen, var ikke blitt håndtert riktig. Uvitende om feilen avfyrte Massee et skudd som traff Lee i magen.

BLE 28 ÅR: Skuespiller Brandon Lee døde i innspillingsulykken. Foto: NTB Scanpix
BLE 28 ÅR: Skuespiller Brandon Lee døde i innspillingsulykken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespillerens liv sto ikke til å redde, og han døde senere av skadene. Han ble også begravet ved siden av sin far i Seattle.

Brandon Lee medvirket i flere filmer og TV-serier før han gikk bort. Det var imidlertid med «The Crow» at han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i rollen som Eric Draven. Dessverre skulle det også bli hans siste.

Sterkt berørt

Ifølge Deadline var Massee sterkt berørt av hendelsen, og nektet blant annet å se det ferdige resultatet av filmen.

Avisa Mirror skriver også at Massee valgte å ta en pause fra skuespillerkarrieren etter ulykken.

I et intervju i 2005 fortalte Massee at han fortsatt hadde vansker for å håndtere situasjonen.

- Jeg tror ikke at man kommer over noe sånt, noensinne.

I løpet av karrieren medvirket Masse i nærmere 80 filmer, også som produsent. Han var for øvrig kjent for sin innsats i thrilleren «Seven» fra 1995.

Som produsent har han også jobbet med «The Game».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling