Runar Søgaard:

Drepte katten i sinne

- Han het Lillemann, men jeg kalte ham Pisseman.

LØSLATT: Tidligere i år slapp Runar Søgaard ut av fengsel. Foto: Morten Eik / Se og Hør
LØSLATT: Tidligere i år slapp Runar Søgaard ut av fengsel. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tidligere i år ble den tidligere predikanten Runar Søgaard (55) løslatt fra fengsel etter å ha sonet 439 dager for økokriminalitet.

Torsdag kom en ny episode av den svenske «Fängelsepodden», og i episoden forteller Søgaard om da han skjøt og drepte katten til ekskona Carola Häggkvist (56).

Det var i et Metro-intervju i 2011 at ekskona først anklaget 55-åringen for å ha skutt og drept katten hennes. Hele ni år seinere, i 2020, innrømmet Søgaard at han drepte katten.

Nå forteller han hvorfor.

Det blir en smule kleint når Christel og Stein Atle drar på livets første date, etter å ha sett hverandre nakne. Video: Discovery + / Rød Løper Vis mer

- Hadde det ikke bra

I podkasten forteller 55-åringen at han ikke har noe kontakt med sin tidligere kone. Økokrimetterforsker og podkastvert Anna Forsmark påpeker at kan være fordi han drepte katten hennes.

Søgaard hevder på sin side at intensjonen bak skytingen var god.

- Den burde vært avlivet. Jeg er jeger, og jegere og bønder tar seg av dødshjelpen selv. Det er ikke det at jeg syntes det var morsomt å skyte katter, det var ikke poenget. Katten hadde det ikke bra.

Likevel innrømmer han at han skjøt katten i sinne.

- I det øyeblikket var jeg lei. Han het Lillemann, men jeg kalte han for Pissemann. Han tisset overalt.

55-åringen erkjenner at han var ung og dum, og har tidligere fortalt at han angret på det han gjorde.

Kongsvinger-fødte Søgaard var gift med Häggkvist fra 1990 til 2000, et ekteskap som fikk svært mye oppmerksomhet

Heidi's bier bar i Oslo sentrum ønsker å gjøre det lettere for amerikanerne å kjøpe øl. Video: Anette Beckhaug. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Vis mer

Hjemløs

Etter å ha sluppet ut av fengsel i februar, kunne Søgaard tidligere i år fortelle at han ikke har et sted å bo.

- Jeg er hjemløs. Jeg sover i bilen min. Jeg hadde riktignok et midlertidig hjem, men der har det bare vært kaos - nærmest «Ville vesten»-tilstander med drapstrusler og politioperasjoner, så jeg ville ikke bo der lenger, fortalte han til Aftonbladet.

De siste åra har eks-kjendispredikantens økonomiske vansker vært et hett tema i pressen. I 2020 ble det kjent at 55-åringen hadde svimlende 3,8 millioner i utestående gjeld - og at namsfogden i Sverige hadde tatt et gevær og en jukeboks i pant.

Ifølge tiltalen fra 2017 unnlot Søgaard og en slektning også å bokføre over ti millioner kroner i regnskapsårene 2013–2016.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer