Ryan Grantham:

Drepte sin egen mor: - Angrer

Ble dømt til livstid for å ha drept sin egen mor.

DØMT: Ryan Grantham er dømt til fengsel for å ha drept moren sin. Foto: Netflix
DØMT: Ryan Grantham er dømt til fengsel for å ha drept moren sin. Foto: Netflix Vis mer
Publisert

I fjor høst ble skuespiller Ryan Grantham (24), kjent fra Netflix-suksessen «Riverdale», dømt til livstid i fengsel etter å ha skutt og drept sin egen mor.

Mora, Barbara Waite, døde i 2020 da hun ble skutt i bakhodet av Grantham.

- Jeg skjøt henne i bakhodet. Øyeblikket etter ville hun ha visst at det var meg, sa skuespilleren da han innrømmet ugjerningen.

Nå melder TMZ at skuespilleren oppholder seg på fengselssykehus og er i terapi for å jobbe med angeren han føler på etter drapet.

DJ-DRAP: En 35-år gammel amerikansk statsborger er pågrepet i Colombia, siktet for det groteske drapet på sin 23-år gamle kjæreste. Nå har politiet sluppet overvåkningsvideoen de mener avslører drapet. VIDEO: MATHIAS MOENE RØD Vis mer

- Mye personlig arbeid

- Herr Grantham har nylig fortalt meg at han har det bra, får den hjelpen han trenger og har fått innsikt i hva som skjedde og hvorfor, forteller skuespillerens advokat Chris Johnson til TMZ.

- Han angrer på det han gjorde mot mora si.

DREPT: Den 31 år gamle småbarnsfaren har innrømmet drapet på Lily Sullivan (18). Video: KameraOne. Reporter: Karima Elisabeth Magnussen & Magnus Paus Vis mer

Johnson har tidligere uttrykt stor bekymring for at 24-åringen skulle bli plassert i fengsel med maksimal sikkerhet. Han frykter hans klient kan få både fysiske og psykiske konsekvenser på grunn av sin «skrøpelige helsetilstand».

Etter advokatens forespørsel om å få Grantham flyttet, bestemte myndighetene seg for å holde «Riverdale»-skuespilleren på fengselssykehuset i British Columbia i Canada mens de forsøker å finne ut av hvor han skal sone resten av straffen.

HVEM ER HVEM: Klarer du å se forskjell på Jegertvillingene Johanne og Kristine Thybo Hansen? Hvis ikke - la jentene forklare hvordan du lærer hvem som er hvem. Video: Luna Lea, Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Ifølge Johnson tar Grantham behandlingen med stor alvor.

- Han innser at han har mye personlig arbeid å gjøre, men han er dedikert til å gjøre det, slik at han forhåpentligvis kan være et mentalt sunt medlem som bidrar til samfunnet på et tidspunkt i framtida.

Ville drepe statsministeren

Under rettssaken i fjor skal dommeren i saken, Kathleen Ker, ha omtalt det hele som hjerteskjærende og tragisk. Hun beskrev det som knusende å skulle gi denne dommen.

MÅ HJEM: Jenny Huse og Tim Kristian blir bedt om å trekke seg etter at førstnevnte blir bitt av skorpion og brister ribbeinet sitt. Det åpner en plass for Bettina Buchanan og Johannes Magnussen. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / Prime Video. Reporter: Celina Morken. Vis mer

Grantham ble som kjent dømt til livstid for drapet. Barbara Waite ble funnet drept i hjemmet sitt i april i 2020.

Dagen etter å ha drept mora si, dro Grantham til Rideau Cottage med planer om å drepe Canadas statsminister Justin Trudeau.

Etter bare noen timer ombestemte han seg. Veien gikk heller til Vancouver-politiet. Her oppsøkte han en politibetjent og kom med en grufull beskjed: «Jeg har drept mora mi».

FINALEKLAR: Atle Pettersen fikk en overraskelse av en MGP-legende etter å ha mottatt massiv kritikk. Video: NRK / Atle Pettersen Vis mer

Under rettssaken har 24-åringen hevdet at han drepte mora si så hun ikke måtte være vitne til drapet han planla på Trudeau.

I dommen står det at han ikke vil kunne få prøveløslatelse i løpet av de første 14 åra i fengsel.

Spilt i en rekke filmer

Grantham begynte sin skuespillerkarriere i 2007, i en alder av åtte. Siden da har han deltatt i en rekke filmer og serier, deriblant «Supernatural», «iZombie» og «En pingles dagbok».

Den drapsdømte skuespilleren var sist å se i dramafilmen «Unspeakable» fra 2019, men er best kjent for rollen som Jeffery Augustine i ungdomsserien «Riverdale».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer