Drikker psykedelisk te for å «komme i kontakt» med seg selv

MGP-Loreen forteller om bruken som av omstridt stoff.

SØR-AMERIKANSK SJAMAN-BRYGG: I et intervju med svenske Elle hevder Loreen at den psykedeliske teen Ayahuasca har hjulpet henne mye.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØR-AMERIKANSK SJAMAN-BRYGG: I et intervju med svenske Elle hevder Loreen at den psykedeliske teen Ayahuasca har hjulpet henne mye. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): 26. mai for tre år siden stakk svenske Loreen (31) av med seieren i den internasjonale finalen av Melodi Grand Prix, som ble avholdt i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

Hun vant for låta «Euphoria», som hun i seinere tid har uttalt at handler om cannabisbruk.

Det viste seg likevel å være feil, da stjernas Twitter-konto ifølge henne selv var hacket da uttalelsen kom.

Hallusinasjoner Nå kommer 31-åringen derimot med nye uttalelser om narkotikabruk.

I den svenske utgaven av motemagasinet Elle, gjengitt av Expressen, forteller stjerna om bruken av ayahuasca - en psykedelisk te.

Ifølge Expressen inneholder teen DMT, et stoff som kan skape hallusinasjoner. Teen blir som oftest drukket i forbindelse med rituelle seremonier i Sør-Amerika.

MGP-stjerna skal ha tatt stoffet før hun deltok i Melodifestivalen og MGP i 2012, og begrunner te-drikkinga med at hun vil «komme i kontakt» med seg selv.

Advarer - Man tar ayahusca for å få tilgang til en større del av hjernen. Alt blir så mye tydeligere for deg selv. Man blir ikke høy, men snarere ekstremt klar i kroppen, forteller hun til Elle.

Sjerna opplever også te-drikkinga som en viktig del av sin personlige utvikling.

Lege Gunnar Hasle, som er spesialist i tropesykdommer og eier av Reiseklinikken.no, har tidligere gått hardt ut mot ayahusca - også kjent som «jungelvin».

Overfor Dagbladet fortalte han i fjor at flere nordmenn reiser til Peru for å delta i såkalte «Ayahuasca-seremonier».

- De som deltar i slike seremonier får sterke erkjennelsesopplevelser, det skal føles «som å møte Gud», og det skal påvirke livssynet i ettertid. Det synes som om plantemedisinen fører til varige personlighetsforandringer.

- Kjemisk indusert religion er skummelt, sa Hasle den gang.