Prinsesse Kate og prins William:

Dro øl-spøk under feiring

- Kommer til å feile.

KOSTE SEG: Det var helt tydelig at feiringen ble av det gode slaget for prins William og prinsesse Kate, som skålet i Guinness. Foto: Chris Jackson/Pool Photo via AP / NTB
KOSTE SEG: Det var helt tydelig at feiringen ble av det gode slaget for prins William og prinsesse Kate, som skålet i Guinness. Foto: Chris Jackson/Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Nylig ble prinsesse Kate (41) tildelt en ny rolle av kong Charles (74). Da fikk hun tittelen oberst i Irish Guard, en tittel hun overtok fra ektemannen prins William (40).

Prinsen har på sin side overtatt tittel som oberst i Welsh Guard, etter faren.

17. mars ble den irske nasjonaldagen - St. Patrick's Day - feiret, og i den anledning var prinseparet til stede hos Irish Guards for å feire. Og feiring, det ble det.

KJÆRLIGE: Prins William og prinsesse Kate dukket opp på Bafta-utdelingen for første gang siden 2020, og overrasker med å være ekstra kjærlige på den røde løperen. Video: NTB Scanpix / Vouge Vis mer

- Kommer til å feile

Dette var første gang prinsessen var med som oberst. Blant annet delte hun ut tradisjonelle kløverkvaster til offiserer, samt til regimentets irske ulvehund, Seamus.

SEAMUS: Prinsesse Kate ga ut en kløverkvast til hunden Seamus. Foto: Doug Peters/EMPICS / NTB
SEAMUS: Prinsesse Kate ga ut en kløverkvast til hunden Seamus. Foto: Doug Peters/EMPICS / NTB Vis mer

På jakka hadde Kate en brosje som tilhører Irish Guard. Den blir lånt ut til kvinner som er assosiert med regimentet, ifølge The Court Jeweller. Tidligere har prinsesse Anne og dronningmora båret den.

GOD STEMNING: Til tross for at prins William uttalte at han var svært trist over å gi fra seg obersttittelen, var det god stemning mellom ekteparet. Foto: Chris Jackson / Splash News / NTB
GOD STEMNING: Til tross for at prins William uttalte at han var svært trist over å gi fra seg obersttittelen, var det god stemning mellom ekteparet. Foto: Chris Jackson / Splash News / NTB Vis mer

Under feiringen holdt både William og Kate taler, hvor prinsen blant annet refererte til kona som «oberst Catherine». Han dro også en aldri så liten øl-spøk.

- Samtidig som jeg er ekstremt glad for å være her for å feire St. Patrick's Day med dere, er jeg ekstremt lei meg for å måtte gi denne talen, siden det betyr at min tid som obersten deres er over. Det har vært en av mine største gleder i livet å være tittelen, og jeg er stolt over alt den står for, akkurat som jeg er stolt over alle dere, sa han, og fortsatte:

ØL: Verken prins William eller prinsesse Kate er fremmede for å kose seg med en halvliter (eller mindre). Foto: Chris Jackson / Getty/ Splash News / NTB
ØL: Verken prins William eller prinsesse Kate er fremmede for å kose seg med en halvliter (eller mindre). Foto: Chris Jackson / Getty/ Splash News / NTB Vis mer

- Jeg ønsker nå å snakke direkte til familiene som er samlet her i dag. Jeg håper dere vet hvor takknemlig jeg er overfor dere også. På denne 13. og siste St. Patrick's Day som oberst, er jeg ikke bare lei meg for at jeg trolig kommer til å feile i å drikke opp denne halvliteren med Guinness igjen (...) Jeg trer nå til side, men i oberst Catherine har dere en engasjert, fokusert og allerede ekstremt lojal oberst.

Takket ektemannen

Prinsesse Kate holdt også sin egen tale, hvor hun blant annet kunne fortelle at hun var svært stolt over den nye tittelen, samtidig som hun takket ektemannen. Hun lovet også å høre på, støtte og heie på alle hun nå er oberst for.

- Før jeg avslutter denne talen ønsker jeg å takke oberst William. Han har alltid snakket om sin voldsomme stolthet for dette regimentet. Jeg vet at han vil fortsette å støtte oss i arbeidet vi gjør, var blant det hun sa fra talerstolen.

GLEMTE SEG: Prins William glemte i et kort sekund hva kongelig protokoll er. Video: AP Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at William ga uttrykk for at han var lei seg for å gi slipp på rollen som oberst.

- Han spøkte også med at han var lei seg for at han ikke flere ganger skulle få feile i å drikke opp Guinness-ølet de får servert. Det vites ikke hvorfor han ikke drikker det opp, men det hadde vel fort tatt seg dårlig ut om den blivende kongen styrter nedpå en øl i offisielle sammenhenger, sier hun, og legger til:

- Fra nå av er det uansett kona Kate som tar over øldrikkingen, som er en tradisjon ved denne anledningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer