Fredrik Solvang:

- Drømmebryllupet er unnselig og anonymt

«Debatten»-programleder Fredrik Solvang er kjent for å verne godt om privatlivet sitt. Nå overrasker han med sjeldne uttalelser.

AVSLØRER: Fredrik Solvang er alltid beinhard når han leder «Debatten» på NRK, her forteller han hva han frykter skal skje under sending og hva som gjør han nervøs. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer
Publisert

NRK-profil og «Debatten»-programleder Fredrik Solvang (43) er kjent for å verne ekstremt godt om privatlivet sitt.

Han lar seg sjeldent intervjue av pressen, og dermed kommer det nok som en overraskelse på mange, at han denne uka gjester Ida Fladens (34) ferske episode av podkasten, «Ida med hjertet i hånden».

Podkasten er kjent for å ta et dypdykk i privatlivet til gjestene, og spesielt hvordan det står til med kjærligheten, er et gjennomgående tema. Flere kjente profiler som radioprofil Silje Nordnes (35), komiker Nils-Ingar Aadne (38) og Marion Ravn (36) har vært blant gjestene som har latt lytterne få et lite innblikk inn i privatlivet sitt.

I podkasten merker man tydelig at Solvang er nervøs over at han skal dele om kjærlighetslivet sitt. Han er tidlig ute med å påpeke at det satt langt inne å takke ja til å være med i podkasten, da han ikke har noe ønske om at andre skal mene mye om ham.

ÅPNER OPP: Andreas «Tix» Haukeland åpner seg om kjærlighetserklæringen han skrev til Marthe Brenne. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Ønsker seg anonymt bryllup

Likevel klarer Fladen å få Solvang i prat om forholdet sitt, og trolig er det ikke alle som vet at programlederen har vært i et forhold i femten år - ei heller at han er forlovet.

I podkasten røper imidlertid Solvang at det var han som fridde på romantisk vis på Ekeberg restauranten. Frieriet røper programlederen kom som en overraskelse for kjæresten, og innrømmer at det var tårer i bildet.

ÅPNER SEG: Programleder Fredrik Solvang snakker ut om forholdet sitt, noe som er svært sjelden kost. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÅPNER SEG: Programleder Fredrik Solvang snakker ut om forholdet sitt, noe som er svært sjelden kost. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Et frieri blir som oftest etterfulgt av et bryllup, og sistnevnte begivenhet har Solvang gjort seg opp en tanke om.

- Drømmebryllupet er veldig unnselig og anonymt. Det skal helst foregå uten at noen vet det, forklarer Solvang i podkasten, og legger til at han ikke har planer om å ha familien til stede, og at han heller ikke har behov for en tradisjonell bryllupsfest.

Når de kommer inn på forholdet hans påpeker Fladen opptil flere ganger at Solvang minner om en flau tenåringsgutt, der han sitter og skal brette ut om kjærlighetslivet sitt. Men noe kommer likevel fram, blant annet Solvangs innrømmelse om at han ikke er en ideell samboer ettersom han gjør for lite hjemme.

ORDKNAPPE: Mikkel Christiansen og Sofie Karlstad flyttet sammen under corona, men har ikke ønsket å si så mye om forholdet. Nå forteller Broiler-Mikkel hvorfor. Video: Rød Løper/@mio Vis mer

Ønsker ikke såre noen

På spørsmål om hvordan han vil beskrive forholdet sitt, svarer han:

- Vi har et forhold der vi er veldig ærlige med hverandre, der vi aksepterer at vi er forskjellige personer og tillater hverandre forskjellige interesser. Samtidig pleier vi å gjøre mye sammen, så vi er ganske samstemte, men det skulle forhåpentligvis bare mangle.

Når han skal trekke fram sine egne egenskaper som kjæreste, mener Solvang at han er god på å finne løsninger, samt gi råd ved problemer. Han innrømmer imidlertid at han på privaten er konfliktsky.

HJERTEKNUSER: Jan Thomas og kjæresten Harlem Alexander møter sin nye valp. Video: Privat Vis mer

- Jeg viker ikke unna for en konflikt hvis det er helt nødvendig, men samtidig søker jeg ikke konflikt. Jeg er veldig var fordi jeg ikke ønsker å såre noen. Jeg bruker mye krefter på å ikke såre, utdyper han.

Dagbladet har vært i kontakt med Solvang, som opplyser om at han ikke ønsker å kommentere noe ytterligere.

- Hvis jeg utdyper gjør jeg akkurat det motsatte av det jeg brukte en hel podkast på å forklare at jeg ikke skulle gjøre, legger Solvang til på humoristisk vis.

- Hender jeg blir nervøs

Som programleder for «Debatten» er Solvang kjent som både selvsikker og munnrapp. I beste sendetid griller han alt fra politikere til influensere, og dersom intervjuobjektet vrir seg unna, kan seerne banne på at det kommer en rapp «svar på spørsmålet» kort tid etter.

Da Dagbladet møtte Solvang under Gullruten-utdelingen i sommer, kunne imidlertid programlederen røpe at også han kan bli nervøs.

- Jeg vil jo ikke avsløre hva som gjør meg nervøs, da kan det jo bli brukt mot meg, flirte han, før han fortsatte:

- Nei, da. Det hender at jeg blir nervøs i situasjoner jeg aldri har vært i før. Det du ser i studio er meg som programleder, hvor jeg har brukt lang tid på å forberede meg. Der har jeg et slags overtak, men i andre situasjoner kan nervøsiteten dukke opp.

RAAD: Toppblogger og influenser Isabel Raad opererte seg på det samme sykehus i Tyrkia som Sophie Elise. Under Debatten på NRK innrømmet hun at hun var bekymret for implantatene hun fikk. Video: NRK Vis mer

Selv om Solvang virker slagkraftig med samtlige av intervjuobjektene som trasker inn i studioet på Marienlyst, innrømmet han at det hender at han gruer seg til å møte noen av dem.

- Det hender helt klart at jeg gruer meg. Jeg gledet meg ikke veldig til å intervjue Nicolai Tangen, den nye sjefen for oljefondet, for eksempel, forklarte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer