Therese Johaug:

Drømmer om barn

Langrennsløperen Therese Johaug åpner seg om forholdet til Nils Jakob Hoff.

ÅPNER SEG: Therese Johaug letter på sløret om forholdet til Nils Jakob Hoff og deres planer for framtida. Foto: Tommy Pedersen/TT / NTB
ÅPNER SEG: Therese Johaug letter på sløret om forholdet til Nils Jakob Hoff og deres planer for framtida. Foto: Tommy Pedersen/TT / NTB Vis mer
Publisert

Langrennsløperen fra Dalsbygda, Therese Johaug (32), har hatt både oppturer og nedturer i løpet av skikarrieren.

De fleste minnes nok det store marerittet Johaug opplevde da hun ble tatt for doping i oktober 2016.

Et munnsår førte til bruk av feil leppekrem, som inneholdt dopingstoffet clostebol, og som til slutt utartet til 18 måneders utestengelse fra langrennssporten.

DOPINGSJOKKET: Therese Johaug slet med overbelastning i sommer, og nå snakker hun ut om det som skjedde i ukene før den skjebnesvangre turen til Seiser Alm i 2016. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Hele livet til Dalsbygda-kvinnen ble snudd på hodet, men ved hennes side sto samboeren og tidligere roer Nils Jakob Hoff (35) som hennes største støttespiller.

- Han har vært den viktigste personen i denne vanskelige tida. Han har vært enestående. Jeg hadde ikke klart det uten ham, har Johaug tidligere uttalt til Dagbladet om kjæresten.

Fra avstandsforhold til samboerskap

Det var i 2014 det ble kjent at Johaug og Hoff hadde blitt kjærester etter å ha holdt en lav offentlig profil. I fjor høst tok de forholdet et steg videre og ble samboere etter å ha hatt et avstandsforhold over flere år.

Onsdag er Johaug gjest i Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånda», og der åpner hun seg om forholdet til Hoff.

BLE SAMBOERE: Therese Johaug er svært åpen om samboerskapet med kjæresten Nils Jakob Hoff. Foto: Tore Meek / NTB
BLE SAMBOERE: Therese Johaug er svært åpen om samboerskapet med kjæresten Nils Jakob Hoff. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer

Til tross for at de har vært kjærester i seks år, innrømmer Johaug at hun fortsatt var spent på hvordan det kom til å gå og bo under samme tak.

- Vi er litt vant til å ha tid for oss selv, og av og til er det godt å stå opp om morgenen og ta en kaffekopp alene. Men samtidig er det utrolig godt å få den hverdagen sammen som vi har savnet aller mest, og det er faktisk dem det er flest av her i livet, sier Johaug, og legger til at de stortrives som samboere.

VLOGGER: Vlogging blir stadig mer populært blant våre kjære idrettsstjerner. Nå har kanskje den største av dem alle meldt seg på. Therese Johaug lanserte tidligere i år sin egen vlogg, og på sniktitten vi fikk, kan det virke som at dette blir god underholdning. Video: Therese Johaug Vis mer

Drømmer om barn

I podkasten letter Johaug også på sløret om avstandsforholdet de har vært gjennom, og mener det har vært en fordel at de begge har vært toppidrettsutøvere - da de vet hvordan det livet er. Hoff la imidlertid ro-karrieren på hylla i fjor og er i dag ferdig utdannet lege.

Hvordan man skal opprettholde et avstandsforhold gjennom så mange år, er det nok flere som lurer på. For Johaug er imidlertid svaret enkelt.

- Jeg tror det er viktig å se hverandre, gi hverandre bekreftelse og stole på hverandre. Det tror jeg er grunnen til at vi har fått det til å funke i så mange år. At det ikke har vært noe problem er fordi vi stoler hundre prosent på hverandre, og at vi har et veldig avslappet forhold til det. Vi klarer å sette oss inn i den andre personens liv, fortsetter hun.

I podkasten kommer de også i prat om Johaug og samboerens framtidsplaner, og da røper langrennsløperen at hun drømmer om barn.

- Jeg håper på at det blir noen barn etter hvert. Man er jo i den alderen hvor man begynner å telle litt på fingrene, og tenker at man kanskje må starte snart, tida flyr. Så har vi for så vidt fått oss et hus og har det veldig fint der, forteller hun, og legger til at hun håper de får det fint i framtida også.

ÅPNER OPP: Andreas «Tix» Haukeland åpner seg om kjærlighetserklæringen han skrev til Marthe Brenne. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Røpet første møte

Nils Jakob Hoff har tidligere lettet på sløret om det første møtet med langrennsløperen. Under et besøk hos «P3morgen» i 2016 forklarte Hoff at han møtte sin utkårede for første gang på et fly, etter at han hadde deltatt i en rokonkurranse og Johaug hadde vært på samling med langrennskollegene.

Hoff røpet i radioprogrammet at Johaug satt et par rader foran ham på flyet, men at de to ikke pratet sammen. Hoff satt derimot og så på «Game of Thrones» på Macen sin og ante fred og ingen fare.

VERDENSMESTER: Nils Jakob la opp ro-karrieren i fjor. Her avbildet under Sommer-OL i Rio i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB
VERDENSMESTER: Nils Jakob la opp ro-karrieren i fjor. Her avbildet under Sommer-OL i Rio i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Så kommer sjefen i Roforbundet og sier at jeg må komme. Det var en fyr som hadde besvimt bak i flyet. Det var ingen lege om bord, og som medisinstudent måtte jeg komme bakover, da, mintes Hoff.

Verdensmesteren i roing fra 2013 røpet at han ble veldig nervøs og tenkte «åh shit, dette er jeg ikke helt klar for!», men at han reiste seg opp fra setet sitt.

- Og så ser jeg at hun snur seg da, og jeg bare: «halla!». Og så går jeg bare bakover, fortsatte Hoff med innlevelse i «P3morgen»-studioet, noe som fikk de daværende programlederne Silje Nordnes og Ronny Brede Aase til å bryte ut i latter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer