Drømte aldri om å jobbe med tv

Men nå er Ingerid Stenvold (32) klar som nyhetsanker i Dagsrevyen.

KLAR FOR JOBBEN: Ingerid Stenvold blir nytt anker i Dagsrevyen, der hun får snakke sin egen dialekt. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet
KLAR FOR JOBBEN: Ingerid Stenvold blir nytt anker i Dagsrevyen, der hun får snakke sin egen dialekt. Foto: Geir Bølstad / DagbladetVis mer

- Vi skal gå masse på ski, det er det beste med jula i tillegg til maten. Uten familien Stenvolds klassiske skitur hjemme i Finnfjordbotn julaften er ikke jula den samme, sier programleder og tidligere langrennsløper Ingerid Stenvold (32).

NRK-stjerna skapte store overskrifter rett før jul, på grunn av den språklige spesialtillatelsen som gir henne lov til å snakke dialekt i Dagsrevyen. Språkprofessor Finn-Erik Vinje uttalte blant annet at han mener det er «helt vanvittig» og oppsiktsvekkende at Stenvold skal presentere nyhetene på Målselv-dialekt.

Også ankere som Ingvild Bryn og Nina Owing reagerte.

- Jeg er glad for det unntaket som er gitt, i tråd med NRKs språkregler. Utover det anser jeg meg som ferdig med den saken, sier den vordende ankeren - som akkurat nå konsentrerer seg fullt og helt om familiens langrennsturer i jula. Forloveden Torkel Halmø har ikke noe annet valg enn å henge på den spreke kjæresten.

- Jeg har til og med hengt opp julestjerne i leiligheten vår i år, det føltes ganske voksent. Alle sier at man ikke blir voksen før man har fått barn, så da er jeg vel ikke helt voksen ennå.

- Vil du ha barn, da?

- Sikkert, svarer hun kontant.

Familietid
- Det er alltid godt å komme hjem til mor og far. I fjor feiret jeg jula uten dem for første gang. Det var litt rart, men det var veldig hyggelig å være sammen med kjæresten min og hans familie også, forteller Stenvold og legger til:

- Vi kommer begge fra familier som er godt etablerte og som tar vare på tradisjoner og hverandre. Vi er vel i grunnen ganske familiære.

Det mediesky paret traff hverandre under arbeidet med tv-aksjonen som gikk til inntekt for «Leger uten grenser» for vel tre år siden.

Torkel Halmø var nestleder for aksjonen, og kapret jenta som har tatt tv-seerne med storm.

Kjæresten er etter hvert blitt vant til at det ikke bare er han som lar seg sjarmere av den populære programlederen. Det dumper stadig frierbrev ned i postkassa.

- Jo da, det kommer alltid noen slike brev. Jeg velger å ta det med et smil, og utover det bryr jeg meg minimalt. Det er bare en konsekvens av at man har en profilert jobb, og jeg har aldri forstått dem som blir opprørt over sånt.

Mer alvor
Ingerid Stenvold er for de fleste synonym med et eneste stort smil.

- Hvordan skal du klare å være alvorlig?

- Det faller seg selvsagt helt naturlig. Selv om jeg generelt har et godt humør, er det jo ikke sånn at jeg går rundt og smiler hele tida. I noen av jobbene jeg har gjort før, har det vært naturlig. Nå skal jeg formidle nyheter, og da er den profesjonelle rollen jeg har en ganske annen. Noen nyheter påkaller mer alvor enn andre, sier hun.

Hun har trent seg noen måneder i høst når hun har ledet «Morgennytt», men nå er siste sending unnagjort.

- Det er litt rart. Jeg drømte aldri om å jobbe med tv. Jeg gikk avislinja på Journalisthøgskolen og jobbet i radio helt fram til en liveopptreden for tv-sporten.

Svært nysgjerrig
Etter nyttår blir Lisbeth Skei reporter i Dagsrevyen, mens Stenvold tar plass ved siden av Einar Lunde - med 40 år bak seg i jobben.

- Det er veldig stas. Jeg husker ham godt som nyhetsanker fra jeg var ei lita jente, sier Stenvold og fortsetter:

- Jeg føler meg utrolig privilegert som har fått denne jobben. Jeg er allergisk mot posisjonering, og hadde det vært nødvendig hadde jeg aldri vært her i dag. Jeg har vært heldig som har hatt folk i posisjoner rundt meg som har trodd på meg, forteller Stenvold.

Hun tror at hun trives i rollen som programleder blant annet fordi hun har et formidlingsbehov over gjennomsnittet.

I tillegg mener hun at hun har arvet et gen fra sin mor som gjør henne svært nysgjerrig av natur.

- Jeg elsker å se og observere andre mennesker. Dessverre føler jeg at jeg ikke kan glane like uhemmet på folk som jeg kunne før, så det blir helst hvis jeg er i utlandet.

Hun er ikke så glad i å stikke seg fram, og er i motsetning til mange andre NRK-profiler ikke blant dem som er fast innslag på den røde løperen.

- Det føles ikke naturlig for meg i det hele tatt. Jeg har aldri vært så veldig besnæret av kjendistilværelsen. Norge er et knøttlite land, og du verden så enkelt det er å bli kjendis her hvis man ønsker det. For meg er det ikke interessant, sier Stenvold.

- Jeg fortrekker oftere og oftere å være hjemme med gode venner enn å gå ut. I år går derfor turen til et vennepar i Davos nyttårsaften. Der er vi garantert snø og herlige skiforhold. Det blir nydelig.