Dronning Elizabeth deler uvanlig personlig tale

Storbritannias dronning Elizabeth (95) åpnet opp om sorgen over ektemannen prins Philips død i en uvanlig personlig tale til folket 1. juledag.

TALE: 1. juledag åpnet dronning Elizabeth opp i en personlig tale. Foto: Andrew Milligan / Pa Photos
TALE: 1. juledag åpnet dronning Elizabeth opp i en personlig tale. Foto: Andrew Milligan / Pa Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Monarken fortalte at hun og familien savner hertugen av Edinburgh, som døde i april, 99 år gammel. Ikledd en rød kjole og perler satt dronningen ved et bord med et innrammet bilde av henne og ektemannen fra diamantbryllupsdagen i 2007.

- Selv om dette er ei tid med stor glede og munterhet for mange, kan jula være vanskelig for dem som har mistet sine kjære. Spesielt i år forstår jeg hvorfor, sa Elizabeth i talen som ble sendt på ettermiddagen første juledag.

Høyt savnet

Under årets julefeiring savner familien spesielt én velkjent latter, sa hun.

- Samtidig som jeg og min familie savner ham høyt, så vet jeg at han ville ha ønsket at vi skulle nyte jula, sa dronningen.

Hun la til at på familien hennes gir henne stor glede og framhevet at hun i år har fått fire nye oldebarn.

- Selv om covid-19 igjen betyr at vi ikke kan feire akkurat slik som vi hadde ønsket oss det, kan vi fortsatt nyte mange gledelige tradisjoner, det være seg julesang – såframt det er en velkjent melodi – juletrepynting, å gi og få gaver eller se en favorittfilm som vi alt vet slutten på, sa 95-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer