Dronning Elizabeth om terrorangrepet: - Barbarisk handling

Har kommet med offentlig uttalelse. 

I SORG: Dronning Elizabeth har i en offentlig uttalelse kommet med varme ord til de pårørende og hjelpemannskap i etterkant av terrorhandlingen i Manchester Arena. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Dronning Elizabeth har i en offentlig uttalelse kommet med varme ord til de pårørende og hjelpemannskap i etterkant av terrorhandlingen i Manchester Arena. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britenes dronning Elizabeth har kommet med en offentlig uttalelse knyttet til terrorangrepet som fant sted i Manchester Arena like før klokka 23.30 i går kveld.

- TERROR: Theresa May slår fast at angrepet i Manchester var et terrorangrep. Da may møtte pressen kunne hun informere om at angrepet var et terrorangrep, og at politiet tror de vet hvem gjerningsmannen var. Video: AP Vis mer Vis mer

Minst 22 personer er drept og 59 personer skadd i angrepet som Storbritannias statsminister, Theresa May, har omtalt som «et av de verste terrorangrepene som har rammet Storbritannia».

- Barbarisk

I den offentlige uttalelsen, publisert på kongehusets nettsider, uttrykker dronningen stor sorg.

- Jeg vet jeg snakker på vegne av alle når jeg nå uttrykker min dypeste sympati overfor alle som er blitt rammet av denne fryktelige hendelsen, og spesielt til familiene og venner av dem som er blitt drept eller skadd, heter det.

Videre takker dronning Elizabeth utrykningsmannskapene, som utførte jobben sin med «så mye profesjonalitet og omtanke».

- Jeg vil også uttrykke min beundring for måten menneskene i Manchester har reagert, med medmenneskelighet og medfølelse på en slik barbarisk handling.

Prins Charles har også kommet med sine kondolanser, via Peter Hunt - hoffreporter i BBC - på Twitter.

«Jeg og kona mi ble sjokkerte av å høre om den forferdelige hendelsen som inntraff i Manchester i går kveld. At et såpass stort antall mennesker, inkludert så mange, unge konsertgåere, mistet livet eller har lidd på grunn av denne grusomme ugjerningen er leit og fyller oss med en typ tristhet», heter det i uttalelsen.

- Trist

Tirsdag la også vårt eget kongehus ut sin kondolanse på sine nettsider.

- TRIST: Tirdag kom kong Harald med en egen kondolanse på kongehusets nettsider. Foto: NTB Scanpix
- TRIST: Tirdag kom kong Harald med en egen kondolanse på kongehusets nettsider. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Jeg ble veldig trist av å høre den tragiske nyhetene om terrorangrepet i Manchester, som førte til så mange tap av liv og så mange forferdelige skader.

Jeg sender mine kondolanser og ber deg viderebringe det norske folks dypeste medfølelse til de etterlattes familier og til de som er skadet», skriver kong Harald.

Kong Carl Gustaf av Sverige uttrykte også tirsdag sin sorg over terrorangrepet mot Ariana Grande-konserten i Manchester.

«Det er med stor sorg at dronningen og jeg mottok nyheten om den fryktelige handlingen i Manchester, Storbritannia.

Dette er et nytt angrep på et åpent og tolerant samfunn, som vi alle ønsker å bo i. Det er viktig at vi står sammen mot slik meningsløs ondskap.

Mine og kongefamiliens tanker går til ofrene, deres familier og hele det britiske folk», skriver kongen i en pressemelding.

Kjendiser gir sin støtte

Eksplosjonen skal ha funnet sted på utsiden av konsertarenaen klokka 23.35 norsk tid, ifølge The Guardian. Det skal ha skjedd på et tidspunkt da mange var på vei ut av konsert-lokalet.

Hendelsen har naturligvis gått hardt inn på Grande og hennes støtteapparat - som har gitt uttrykk for stor sorg og sendt sine kondolanser i sosiale medier.

MOR OG DØTRE: - Vi så unge gutter som sa at de hadde sett masse kropper, liggende på gulvet og dekket i blod, sier Heidi Hemblys til CNN. I videoen forteller hun om de skrekkslagne minuttene etter at en bombe eksploderte mens hun var på Ariana Grande-konsert sammen med sine to døtre, mandag kveld. Video: CNN Vis mer Vis mer

«Knust. Fra bunnen av hjertet, jeg er så lei for det. jeg har ikke ord», skriver popstjernen.

Et stort antall kjente profiler og artister har i morgentimene tatt til sosiale medier hvor de uttrykker sin støtte overfor alle de som er blitt berørt av hendelsen.

- Sender kjærlighet til alle i Manchester, skriver artist Ellie Goulding.

- Helt fryktelig det som har skjedd i Manchester. Mine tanker går til menneskene i Manchester, Ari og hennes team, skriver One Direction-stjerna Niall Horan.

- Det å gå på konsert skal være trygt. Sender min kjærlighet til Manchester og Ari.

Ifølge NTB utsetter Ariana Grande resten av turneen sin. Hun skulle etter planen holdt konserter på O2-arenaen i London torsdag og fredag, deretter skulle hun til Belgia, Polen, Tyskland og Sveits.

MANCHESTER ARENA: 22 personer ble drept og 59 skadd i en eksplosjon under en Ariana Grande-konsert sent i går kveld. Flere av de drepte er barn. Video: CNN. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer