Dronning Elizabeth:

Dronning Elizabeths blåmerke vekker oppsikt

- Man skal selvfølgelig alltid være bekymret for det.

VEKKER OPPSIKT: Det er nesten ikke til å unngå å se blåmerket til dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Det er nesten ikke til å unngå å se blåmerket til dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av februar var dronning Elizabeth (92) av Storbritannia vertskap da kong Abdullah (57) og dronning Rania (48) av Jordan var på besøk. Som seg hør og bør ble det tatt en rekke bilder under det kongelige besøket, men én detalj hos dronning Elizabeth får flere til å sperre opp øynene.

På de offisielle bildene, som også prinsesse Anne er med på, poserer nemlig den 92 år gamle dronninga med den ene hånda foran den andre. Etter at flere bilder har dukket opp, er det ikke til å unngå å legge merke til den store, lilla flekken på 92-åringens venstre hånd, og flere spør seg nå om det er noe alvorlig som feiler dronninga.

- Skal være bekymret

Ifølge britiske Express koker det i sosiale medier og flere skal være bekymret for dronning Elizabeths helse. Selv om fansen uroer seg for dronninga, har Buckingham Palace foreløpig nektet å kommentere saken, ifølge Express.

STORFINT BESØK: Da kongen og dronningen av Jordan kom på besøk var dronning Elizabeth naturligvis vert. Likevel er det den venstre hånda til 92-åringen som får best oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix
STORFINT BESØK: Da kongen og dronningen av Jordan kom på besøk var dronning Elizabeth naturligvis vert. Likevel er det den venstre hånda til 92-åringen som får best oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Leger som det britiske nettstedet har vært i kontakt med, hevder det store merket bare skyldes en liten skade, mens den danske TV-legen Charlotte Bøving sier at det er å forvente med tanke på at dronninga snart fyller 93 år, skriver Ekstra Bladet.

- Det skyldes dårlig blodforsyning, som kommer av åreforkalkning. Det rammer oftest beina først, og seinere går det også til hendene, sier Bøving til den danske tabloidavisa.

På spørsmål om man bør være bekymret, forklarer Bøving at man alltid skal reagere når man får blåmerker på hendene.

- Man skal selvfølgelig alltid være bekymret for det, for har man det på hendene, så har man det også andre steder. Men det er også forventet når man er ti år eldre enn den danske gjennomsnittsalderen, forklarer legen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Avlyste på grunn av sykdom

Ifølge den kongelige eksperten Joe Little, som Express har snakket med, ble dronningens mor behandlet for anemi, også kalt blodmangel, og ofte skal hun ha hatt plaster på hendene.

Selv om dronninga snart runder 93 år, avlyser hun sjeldent punkter på den offisielle planen - til tross for hundretalls oppdrag i året. I fjor sommer måtte hun imidlertid kaste inn håndkleet i forkant av en gudstjeneste i St. Paul-katedralen.

- Dronningen føler seg ikke bra og har bestemt seg for å ikke delta på denne morgenens tjeneste, som markerer 200-årsjubileet for St Michaels og St Georges orden, het det i uttalelsen fra hoffet.

- Hennes majestet vil bli representert av hertugen av Kent, ordenens øverste leder, het det videre.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

TRADISJON: Dronning Elizabeth holdt sin årlige juletale. Video: AP Vis mer

Uteble fra dåpen

Ifølge Reuters gjennomgikk dronninga en øyeoperasjon i mai fjor, men bare kort tid seinere var hun tilbake i full jobb.

Derimot fikk hun mange til å reagere i fjor da verken hun eller ektemannen prins Philip (97) deltok i dåpen til Prins Louis Arthur Charles, prins William (36) og hertuginne Kates' (37) yngste sønn.

- Det er oppsiktsvekkende at dronning Elizabeth og prins Philip ikke er på plass i barnedåpen til prins Williams sønn, prins Louis. Dronningen var imidlertid på plass under dåpsseremoniene til prins George og prinsesse Charlotte, sa Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng.

IKKE TIL STEDE: Da prins Louis ble døpt i fjor, var verken dronning Elizabeth eller prins Philip til stede. Foto: NTB Scanpix
IKKE TIL STEDE: Da prins Louis ble døpt i fjor, var verken dronning Elizabeth eller prins Philip til stede. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Britenes 92 år gamle dronning og hennes 97 år gamle ektemann har hatt ulike helseproblemer de siste åra.

- Det er nok mest nærliggende å tro at det ligger helsemessige årsaker bak at de ikke står på gjestelisten i dag, sa Stavseng videre.

Ifølge Sky News sa en kilde fra Kensington Palace at det ikke var på grunn av sykdom at dronningen uteble fra dåpen, men ønsket ikke å gå nærmere inn på grunnen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer