ELDSTESØNNEN: Dronning Margrethe spøkte med sønnens trampolineulykke under et kongelig arrangement i ettermiddag. Her er de avbildet sammen i forbindelse med dronningens 73-årsdag i 2013. Foto: Keld Navntoft / NTB Scanpix
ELDSTESØNNEN: Dronning Margrethe spøkte med sønnens trampolineulykke under et kongelig arrangement i ettermiddag. Her er de avbildet sammen i forbindelse med dronningens 73-årsdag i 2013. Foto: Keld Navntoft / NTB ScanpixVis mer

Dronning Margrethe om sønnens ulykke: - Ikke rart det gikk gærent

Lite sympati å hente hos mor.

(Dagbladet): Det danske kongehuset meddelte tidligere i dag at landets kronprins, Frederik (48), hadde skadet seg i en trampolineulykke.

Firebarnsfaren pådro seg et brudd i halsryggsøylen etter et uheldig trampolinehopp, og må gå med nakkekrage i tolv uker.

Ulykken, som skjedde under et privat arrangement, var naturlig nok tema da Frederiks mor, dronning Margrethe (76), troppet opp på jobb i ettermiddag.

- Gul, blå og grønn

76-åringen tok imot danske OL-utøvere på Christiansborg Slott, og skulle egentlig lede arrangementet sammen med sin tronfølger, som altså var pent nødt til å holde seg hjemme.

- Ja, kronprinsen skulle jo også ha vært her i dag, men kan dessverre ikke være til stede. Han er både gul, blå og grønn. Sikkert rød og hvit, og, humrer dronningen, til stor latter fra de oppmøtte, ifølge danske TV 2.

Og da man kanskje skulle tro at Margrethe ville ønske eldstesønnen god bedring, fulgte 76-åringen i stedet opp med følgende kommentar:

- Når man velger å hoppe på en trampoline, og nesten har fylt 50, så er det ikke veldig rart at det går gærent. Men han har det bra - han må bare slutte å leke.

- Ikke gøy

Kronprinsen har selv uttalt seg om trampoline-ulykken, som har gjort ham sykemeldt på ubestemt tid.

- Jeg synes naturligvis ikke at det er gøy å ikke kunne delta i dag. Jeg hadde gledet meg til å feire de danske atletenes store, historiske prestasjoner i Rio. Jeg ønsker utøverne en god dag, sa han i en pressemeldingen.

Det er ventet at 48-åringen blir helt frisk.

Frederik har arverett til danske tronen, og det ventes at han krones til Danmarks konge etter sin mors død. Dronning Margrethe har for øvrig vært klokkeklar på at hun aldri kommer til å pensjonere seg (så lenge hun lever, altså).

Det har derimot ektemannen hennes gjort.

Pikante påstander

Kronprinsen, som er gift med australske Mary Donaldson, måtte for øvrig ta affære tidligere i år da det danske ukebladet Her&Nu påsto at han hadde vært utro med en luksusprostituert.

De drøye påstandene kom fra en kjendis-sexolog som nylig hadde utgitt en bok der en anonym, prostituert kvinne snakker om hvordan hun har ligget med flere kjente menn.

Ukebladet la seg flate etter skandaleoppslaget, men lot bladene være i butikkhyllene. Her&Nu fikk kongefamilien på nakken også i 2015, da de skrev om hvordan prinsesse Marie, Frederiks svigerinne, hadde lagt seg under kniven for å forstørre brystene.