Dronning Margrethe og Emmanuel Macron:

Dronning Margrethe overrasket i tale: - Har ventet på riktig tidspunkt

Dronningens tale til Frankrikes president tok en uventet vending.

- ÆRLIG: Tirsdag tok dronning Margrethe imot Frankrikes president Emmanuel Macron på Amalienborg. Talen hun holdt har vakt oppsikt i Danmark. Foto: NTB Scanpix
- ÆRLIG: Tirsdag tok dronning Margrethe imot Frankrikes president Emmanuel Macron på Amalienborg. Talen hun holdt har vakt oppsikt i Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har Frankrikes president Emmanuel Macron (40) vært på et to dager langt statsbesøk i Danmark, i håp om å få gehør for budskapet om at Europa må knytte tettere bånd.

Tirsdag ble Macron og kona Brigitte (65) ønsket velkommen av kronprins Frederik (50) og kronprinsesse Mary (46) i København. På ettermiddagen ble paret tatt imot på Amalienborg av dronning Margrethe (78), der det ble avholdt en gallamiddag.

Under arrangementet holdt dronningen en tale til den franske presidenten, som raskt vakte oppsikt i de danske mediene. 78-åringen snakket i varme ordelag om Frankrike og hva landet har betydd for henne personlig. På samme tid var talen også i stor grad en hyllest til sin avdøde ektemann, prins Henrik.

- Det var en meget annerledes og personlig tale, i motsetning til de talene hun ellers pleier å holde når det er statsbesøk, sier kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen til danske BT.

- Nær venn

Det var på flytende fransk at dronningen framførte sin tale, som blant annet er gjengitt i sin helhet av Billedbladet.

«(...) Frankrike er en nær venn og en alliert, og jeg har sett veldig fram til dette besøket. Jeg vet også hvor mye det ville ha gledet prins Henrik å kunne vise Dem dette landet, som ble hans.», fortalte hun innledningsvis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer