Dronning Margrethes bursdag:

Dronning Margrethes «hemmelige» hyllest til prins Henrik

- Det er lett å bli varm om hjertet.

HEDRET AVDØD EKTEMANN: Mandag var store deler av den danske kongefamilien med dronning Margrethe ut på balkongen på Amalienborg slott. Selv valgte hun å hylle sin avdøde ektemann prins Henrik på subtilt vis. Foto: NTB Scanpix
HEDRET AVDØD EKTEMANN: Mandag var store deler av den danske kongefamilien med dronning Margrethe ut på balkongen på Amalienborg slott. Selv valgte hun å hylle sin avdøde ektemann prins Henrik på subtilt vis. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det har vært en tung start på året for dronning Margrethe av Danmark. Kvelden 13. februar sovnet hennes ektemann gjennom over 50 år, prins Henrik, inn, 83 år gammel.

Mandag fylte dronningen 78 år, og måtte dermed markere sin første bursdag uten ham etter at hun og ektemannen møttes.

At det har vært tøft for Margrethe, er ingen ukjent sak - selv om hun har gjort alt i sin makt for å ikke vise det offentlig. Kongelige bursdager er imidlertid en svært offentlig affære, og mandag dukket hun blant annet opp på balkongen til Amalienborg slott for å hilse på de oppmøtte.

Bevisst handling

Selv om prins Henrik ikke lenger er fysisk til stede, er han langt ifra glemt. Ifølge danske BT sørget Margrethe på subtilt vis for å understreke dette da hun entret balkongen mandag.

Dronningen valgte nemlig å hedre sin avdøde mann ved å bære noen helt spesielle smykker i gull og turkis. Disse har hun fått i gave av prins Henrik blant annet da hun fylte 60, 70 og seinest 75 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer