Dronning Silvia avlyser OL-reisen i siste liten

- Det er andre forpliktelser i Sverige hun må ta seg av, sier informasjonssjef ved det svenske hoffet.

MÅ REISE ALENE: Dronning Silvia og kong Carl Gustav skulle i utgangspunktet reise sammen til Sør-Korea i forbindelse med vinter-OL. Foto: NTB scanpix
MÅ REISE ALENE: Dronning Silvia og kong Carl Gustav skulle i utgangspunktet reise sammen til Sør-Korea i forbindelse med vinter-OL. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag skulle kong Carl Gustaf (71) og dronning Silvia (74) reise fra Sverige til Pyeongchang i Sør-Korea i forbindelse med vinter-OL.

Ifølge Expressen skulle kongeparet lande i Pyeongchang lørdag, men nå melder det svenske hoffet at kongen kommer til å reise dit uten sin kone.

- Kongen og dronningen har mange forpliktelser. Det var planlagt at dronningen skulle være med, men nå er det andre forpliktelser i Sverige hun må ta seg av. Derfor har hun valgt å ikke reise til Sør-Korea, sier Margareta Thorgren, informasjonssjef ved hoffet, til Expressen.

Hun forklarer at beslutningen ble tatt i dag tidlig, og at mer informasjon vil komme.

- Det er mange forskjellige, offisielle og private, forpliktelser. Men dronningen er trist for at hun ikke får til å bli med, forteller Thorgren.

- Må ha skjedd noe spesielt

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, påpeker at den plutselige avlysningen av dronning Silvias OL-reise er betenkelig.

- Det har nok skjedd noe helt spesielt ettersom dronning Silvia avlyser turen til OL, sier han til Dagbladet, og tilføyer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer