Dronning Silvia:

Dronning Silvia i dyp sorg

Dronning Silvia av Sverige meddeler at broren har gått bort.

I SORG: Dronning Silvia har mistet broren sin Walther Sommerlath. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
I SORG: Dronning Silvia har mistet broren sin Walther Sommerlath. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Silvia av Sveriges (76) bror Walther Sommerlath er død. Han ble 86 år gammel. Det kommer fram i en uttalelse fra 76-åringen.

- Jeg og familien min kjenner stor sorg og savn etter min bror Walther, sier dronninga i en uttalelse, ifølge Aftonbladet.

Rammet av sykdom

Walther Sommerlath gikk bort fredag på Karolinska sykehus i Huddinge etter en periode med sykdom. Han ble født Walther Ludwig Sommerlath i 1934 i Brasil.

Dronning Silvia var den yngste av familiens søsken, og den eneste jenta. Hennes andre brødre er Ralph de Toledo Sommerlath og Jörg, som gikk bort i februar i 2006 etter lengre tids sykdom. Han ble 64 år gammel.

HAR GÅTT BORT: Her er dronning Silvias bror Walther avbildet sammen med kona Ingrid Sommerlath i 2013. Foto: Erik Mårtensson/ NTB
HAR GÅTT BORT: Her er dronning Silvias bror Walther avbildet sammen med kona Ingrid Sommerlath i 2013. Foto: Erik Mårtensson/ NTB Vis mer

Silvias bror Jörg fikk kreft i desember 2004. Samme år kollapset han under en middag i Berlin. Han klarte ikke svelge, ble lagt inn på sykehus og fikk seinere diagnosen strupekreft. Året etter ble han operert, og legene trodde lenge at operasjonen var vellykket. Men samme år rammet kreften ham igjen.

Dødsfallet til broren kommer et år etter at 76-åringen mistet den nære venninna, Anki Wallenberg. Wallenberg hadde vært venn av den svenske kongefamilien siden 1970-tallet, og var blant annet en viktig kontakt for prinsesse Madeleine da hun flyttet til London på starten av 2000-tallet.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

Mistet venninna i ulykke

Det var nemlig her, i en villa i Chelsea, at kongevennen bosatte seg på 1980-tallet. Det nære vennskapet med det svenske kongeparet og deres barn sørget for at Wallenberg ofte var å se på kongelige arrangementer, samt at hun også var på private besøk.

KONGEVENN: Anki Wallenberg (t.h) var en nær venn av kongeparet og deres barn. Her er hun i prinsesse Madeleines bryllup i 2013, sammen med vennene Carola og Fredrik Gottlieb. Foto: NTB
KONGEVENN: Anki Wallenberg (t.h) var en nær venn av kongeparet og deres barn. Her er hun i prinsesse Madeleines bryllup i 2013, sammen med vennene Carola og Fredrik Gottlieb. Foto: NTB Vis mer

Wallenberg døde i en båtulykke i Sveits, 68 år gammel. Det fortalte hennes bror, Stefan Magnusson, til Expressen. I tillegg ble dødsfallet også omtalt av den sveitsiske avisa The Local.

- Hun var ute i en seilbåt da det plutselig brøt ut et voldsomt uvær som sørget for at båten tippet over og sank. Anki ble sittende fast i noen tau, sa han til avisa.

MISTET FAREN: Audun Lysbakken mistet faren allerede som 16-åring. Den dag i dag er savnet stort. Foto: Bjørn Langsem. Video: TV 2 / En kveld hos Kloppen Vis mer

Ann-Christine Wallenberg, som var hennes fulle navn, var ifølge broren erfaren på sjøen. Hun hadde tilbrakt masse tid på havet opp gjennom åra, men på grunn av det uforutsette uværet endte turen i et mareritt. Vennen hun var på båten med overlevde.

- Jeg snakket med henne på telefon på fredagen. Hun var veldig fornøyd og glad. Vi la planer for sommeren sammen, sa hennes bror til avisa.

Overfor den sveitsiske avisa bekreftet politiet dødsfallet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer