Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dronning Silvia kritiserer media for å «overvåke Madeleine»

- Jeg skulle ønske at det gikk an å være litt mer fair.

BESKYTTER BARNA: Dronning Silvia åpner opp om hvordan hun takler skriveriene rundt sine egne barn. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BESKYTTER BARNA: Dronning Silvia åpner opp om hvordan hun takler skriveriene rundt sine egne barn. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som kongefamilier flest er den svenske kongefamilien vant til å leve med blitsregn og skriverier.

Men alle kan få nok.

I anledning kongeparets 40 år på tronen har kong Carl Gustaf (70) og dronning Silvia (72) stilt opp i flere store intervjuer med svensk presse.

Blant dem Dagens Nyheter, der dronningen åpner opp om hvordan livet i offentligheten ikke alltid har vært, eller er en dans på roser.

BER OM HENSYN: Dronning Silva mener yngstedatteren, prinsesse Madeleine, må tåle i overkant mye skriverier i media. Foto: Stella Pictures
BER OM HENSYN: Dronning Silva mener yngstedatteren, prinsesse Madeleine, må tåle i overkant mye skriverier i media. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Blir lei meg

I intervjuet legger Silvia særlig vekt på publisiteten rundt hennes tre barn, og hvordan hun opplevde større press fra media etter at alle hadde fylt 18 år.

- Mediene endret seg og ble mer pågående. For oss ble medieoppmerksomheten brått vanskeligere å håndtere, forteller Silvia.

Uten å gå inn på enkelthendelser i media, trekker dronningen fram sitt yngste barn, prinsesse Madeleine (34).

- Jeg blir lei meg når jeg ser hvordan media overvåker særlig ett av våre barn. Madeleine er en fantastisk person med et stort engasjement. Det kommer sjelden fram. Jeg skulle ønske at det gikk an å være litt mer fair, sier dronningen.

Trekantdrama

Prinsesse Madeleine har vært et yndet objekt i svensk, så vel som europeisk presse i en årrekke.

Søkelyset var om mulig størst etter det svært offentlige bruddet med eksforloveden Jonas Bergström i 2010, som ble kunngjort etter måneder med skriverier om Bergströms påståtte affære med norske Tora Uppstrøm Berg.

- At alt ble så offentlig gjorde det til en vanskelig tid i mitt liv, fortalte Madeleine til Dagens Industris helgemagasin, DI Weekend.

Prinsessen flyttet seinere til New York, der hun traff sin nåværende ektemann, forretningsmannen Chris O'Neill.

Da ekteparet gjestet «Skavlan» i fjor, la ikke Madeleine skjul på at kjendistilværelsen byr på utfordringer.

- Jeg liker ikke å være i oppmerksomhetens sentrum, men som en offentlig person vet jeg at dette er noe jeg må takle, sa hun.

Også pappa Carl Gustaf har rettet kritikk mot pressens behandling av kongefamilien.

- JEG STREVER: Prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vendt seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!