Dronning Sonja:

Dronning Sonja er sykmeldt

Det melder kongehuset i en pressemelding.

SYKMELDT: Dronning Sonja er sykmeldt som følge av en infeksjon i foten. Det opplyser kongehuset om i en pressemelding. Foto: NTB scanpix
SYKMELDT: Dronning Sonja er sykmeldt som følge av en infeksjon i foten. Det opplyser kongehuset om i en pressemelding. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Sonja (81) er sykmeldt. Det skriver kongehuset i en pressemelding tirsdag ettermiddag:

«Hennes Majestet Dronningen er sykmeldt ut uka på grunn av en infeksjon i høyre fot», heter det i meldingen.

Som følge av infeksjonen har dronningen sett seg nødt til å bli hjemme, og vil derfor ikke bli med på statsbesøket som kommer fra Republikken Korea. President Moon Jae-in og førstedame Kim Jung-sook kommer til Norge den 12. og 13. juni, og det var egentlig meningen at dronningen skulle være med på dette.

I stedet blir det kong Harald som får være med på besøket, som markerer 60-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Norge og Sør-Korea.

Slottet, ved kommunikasjonssjef Guri Ofstad Varpe, sier til Dagbladet at de ikke har noen ytterligere kommentar til saken.

Sprek dronning

Dronninga er ellers ved god helse, og er sprek for alderen sin. Flere ganger årlig er hun på gåturer på fjellet, og hun har av flere blitt hyllet for sin aktive livsstil.

I 2017 uttalte kjendisstylist Jan Thomas overfor VG at dronninga hadde en «kropp en 40-åring kan misunne». Det skyldte han blant annet på den aktive livsstilen hennes, som ikke speiler seg hos alle andre kongelige rundt om i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer