SAMARBEIDER OM UTSTILLING: Dronning Sonja og Magne Furuholmen møter pressen under åpningen av utstillingen Texture i Grieghallen. Her fikk hun også spørsmål om prinsesse Märtha Louises skilsmisse.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SAMARBEIDER OM UTSTILLING: Dronning Sonja og Magne Furuholmen møter pressen under åpningen av utstillingen Texture i Grieghallen. Her fikk hun også spørsmål om prinsesse Märtha Louises skilsmisse.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Dronning Sonja om Märthas skilsmisse: - Støtter så godt vi kan

Kommenterer bruddet overfor media for første gang.

Fredag 5. august kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og Ari Behn (43) går hver til sitt etter 14 år som ektepar.

Sammen har de døtrene Maud Angelica Behn (13), Leah Isadora Behn (11) og Emma Tallulah Behn (8).

- Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, fortalte prinsesse Märtha Louise via Slottet i en pressemelding.

- Veldig trist

I går, tre uker etter bruddet, åpnet dronning Sonja sammen med Magne Furuholmen sin nye grafikkutstilling i Grieghallen i Bergen.

Her kommenterte hun for første gang, overfor media, hvordan hun har opplevd datterens skilsmisse.

- Det er selvfølgelig veldig trist. Det er det i en hver familie. Men kongen og jeg går inn for å støtte familien så godt vi kan, og vil selvfølgelig gjøre det i framtiden også, fortalte hun til NRK Hordaland.

Kongeparet beskrev skilsmissen som «vond og trist» da nyheten først ble kjent.

- Det er mange som berøres når et ekteskap går i oppløsning. Det er vondt og trist, også for oss som står rundt. Vi er glade i Ari og er takknemlige for alt vi som familie har opplevd sammen. Vi vil ha et godt forhold til Ari også i fremtiden, sa kongeparet i pressemeldingen fra Slottet.

Deler omsorgen for døtrene

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002.

- Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss.

- Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi óg, skrev prinsessen i pressemeldingen.

Foreldrene vil ha delt omsorg for sine tre døtre, og barna fortsetter på sine skoler.

Siste gang Märtha Louise og Ari Behn var sammen i en offisiell anledning, var i forbindelse med jubileumsreisen 23. juni. Begge var da med under gudstjenesten i Nidarosdomen, men Ari droppet kongefesten.

Denne saken ble først publisert hos Seher.no

SKILLER SEG: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har vært gift i 14 år. I dag ble det kunngjort at de skal skilles. Se de fine øyeblikkene fra forlovelsen og bryllupet deres. Video: NRK / NTB Scanpix Vis mer