Dronning Sonja:

Dronning Sonja vekker oppsikt i utlandet

Kongen og dronningen er på statsbesøk i Jordan.

OPPMERKSOMHET: Dronning Sonja og kong Haralds statsbesøk i Jordan har fått oppmerksomhet i utlandet. Her er dronningen avbildet sammen med dronning Rania av Jordan. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
OPPMERKSOMHET: Dronning Sonja og kong Haralds statsbesøk i Jordan har fått oppmerksomhet i utlandet. Her er dronningen avbildet sammen med dronning Rania av Jordan. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld var kong Harald (83) og dronning Sonja (82) på plass i Jordans hovedstad Amman, i anledning sitt statsbesøk i landet. Kongeparet besluttet altså å reise ut av Norge, til tross for at coronaviruset skaper frykt verden over i disse tider.

Deler av agendaen for besøket skal ifølge kongehuset være å «belyse de regionale politiske utfordringene landet står overfor og hva Norge og Jordan sammen kan gjøre for å bevare rommet for politisk dialog i Midtøsten.»

Besøket i Jordan strekker seg fra 2. til 4. mars, og markerer kongeparets 50. statsbesøk.

Bankettmiddag

Kongeparet begynte besøket i Jordan med en middag hos den norske ambassadøren, før de mandag startet det offisielle programmet - da med en velkomstseremoni utenfor Al Husseiniya-palasset i hovedstaden.

Mandag kveld var det duket for bankettmiddag sammen med blant andre Jordans kong Abdullah II (58) og dronning Rania (49) i palasset, og middagen har ikke gått ubemerket hen. Spesielt har vår egen dronning Sonja fått mye oppmerksomhet for antrekket sitt.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er på plass i Jordan, og kan avsløre at kleskoden for kvelden var mørk dress eller nasjonaldrakt. Det var både bunader og arabiske drakter å se, men det var de to dronningene som stjal showet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer