Meghan og Harry i krisemøte:

Dronninga godtar hertugparets ønsker

Mandag kveld holdt dronning Elizabeth krisemøte på Sandringham.

KRISEMØTE: Mandag holdt dronning Elizabeth krisemøte for å diskutere løsninger på situasjonen som har oppstått etter at hertuginne Meghan og prins Harry valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix
KRISEMØTE: Mandag holdt dronning Elizabeth krisemøte for å diskutere løsninger på situasjonen som har oppstått etter at hertuginne Meghan og prins Harry valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) ønsker å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter og ikke lenger være framtredende medlemmer av den britiske kongefamilien.

I hertugparets kunngjøring kom det også fram at de ønsker å være økonomisk uavhengige, og at de vil bo delvis i Storbritannia og Amerika.

Meghan og Harrys overraskende beslutning har vekket stor oppsikt i internasjonale medier, ikke minst fordi de angivelig ikke skal ha informert dronning Elizabeth (93) før nyheten ble offentlig kjent.

Mandag kveld holdt den britiske monarken krisemøte på godset Sandringham i Norfolk, der prins Harry og dronninga diskuterte situasjonen for første gang ansikt til ansikt.

Det var også ventet at prins William og prins Charles (71) skulle delta. Hertuginne Meghan befinner seg for tida i Canada med sønnen Archie og skal angivelig ha deltatt via telefon.

Blant temaene som ble diskutert, var parets ønske om økonomisk selvstendighet, deres kongelige titler, bosted og plikter.

Nå opplyser dronning Elizabeth i en offisiell uttalelse at hun går med på hertugparets krav og ønsker, og at hun støtter deres valg om å skape et nytt liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer