Dronning Margrethe:

Dronninga med historisk fravær

Har ikke vist seg på to måneder.

ISOLERT: Dronning Margrethe er nærmest isolert fra den danske befolkningen. Det er historisk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
ISOLERT: Dronning Margrethe er nærmest isolert fra den danske befolkningen. Det er historisk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den pågående coronapandemien har krevd sitt av jordas befolkning, og her til lands nærmer vi oss årsdagen for fjorårets første lockdown med stormskritt.

Det har gjort at befolkningen har levd isolert fra både venner, familie og resten av folket i ett år. Det inkluderer også naturligvis de kongelige, og her til lands har kongeparet kun vist seg offentlig ved helt spesielle anledninger. Deler av kongefamilien var blant annet raskt på plass da katastrofen rammet Gjerdrum like før nyttår.

I Danmark er det nå to måneder siden danskene har fått et glimt av dronning Margrethe (80). Det er historisk lenge.

Ifølge danske Se og Hør har det nemlig ikke skjedd tidligere at danskene ikke ser eller hører fra regenten på så lang tid. Nå sitter altså dronninga på Amalienborg slott alene og venter på at pandemien skal ta slutt.

Holder seg hjemme

I fjor fylte dronning Margrethe 80 år. Hun har imidlertid ikke roet ned på sine kongelige plikter, og er vanligvis en svært travel dame.

I år skulle hun blant annet vært på skiferie her til lands, i tillegg til å holde seg opptatt med en hel del kongelig arbeid. Den årlige turen til Norge ble det naturligvis ikke noe av, og kalenderen hennes er for tida tom som følge av pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer