Kronprinsesse Mette-Marit:

Dronninga og kronprinsessa meldte forfall

- Vil bli savnet i kveld.

AVLYSER: Både kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja skulle etter planen ha deltatt på stortingsmiddagen torsdag kveld, men på grunn av sykdom må de avlyse. Foto: NTB Scanpix
AVLYSER: Både kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja skulle etter planen ha deltatt på stortingsmiddagen torsdag kveld, men på grunn av sykdom må de avlyse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har kronprinsesse Mette-Marit (46) og kronprins Haakon (46) befunnet seg i Tyskland, der de blant annet har deltatt på åpningen av bokmessen i Frankfurt.

Tyskland-turen hadde et tett program, og kronprinsessa hadde med seg ektemannen som «stand-in» i tilfelle hun ble sliten og trengte en erstatter. Mette-Marit lider som kjent av sykdommen lungefibrose, og har derfor minsket arbeidsmengden sin etter at hun i fjor fikk påvist den kroniske diagnosen.

Stiller ikke

Ved et par anledninger tok kronprins Haakon seg av konas oppgaver på Tyskland-turen, men ikke før de siste to dagene. Da deltok han på et kveldsarrangement alene, før han leste talen hennes på Litteraturtoget.

At turen tok på for kronprinsessa er det neppe tvil om, da hun etter sykdomsdiagnosen opplever at hun blir fortere sliten enn hun ble før.

Derfor har hun nå meldt avbud til dagens Stortingsmiddag.

Onsdag sto både kronprinsessa og dronning Sonja (82) oppført som deltakere på Stortingsmiddagen. Torsdag derimot er det kun kongen, kronprinsen og prinsesse Astrid som er oppført i kongehusets offisielle program.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer