Dronning Margrethe:

Dronninga stoppes - igjen

Den danske regenten nektes å reise.

FÅR IKKE REISE: Dronning Margrethe er nok en gang blitt nektet en offentlig reise. Her avbildet i juni. Foto: Claus Fisker / Ritzay Scanpix / AFP / Denmark OUT / NTB
FÅR IKKE REISE: Dronning Margrethe er nok en gang blitt nektet en offentlig reise. Her avbildet i juni. Foto: Claus Fisker / Ritzay Scanpix / AFP / Denmark OUT / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ingen hemmelighet at den verdensomspennende pandemien har satt en stopper for mye. Det gjelder også naturligvis for Europas kongelige, som har måttet avlyse planer gang på gang det siste året.

Danske dronning Margrethe (81) har likevel kunnet stille på en rekke arrangementer det siste halve året, blant annet i barnebarnets konfirmasjon i mai.

Nå er det imidlertid full stopp i kalenderen til dronninga - igjen.

Får ikke reise

Nylig var dronning Margrethe på sin første lengre reise siden pandemien slo ut for fullt for et og et halvt år siden. Da var hun på Færøyene. Planen var også at hun skulle reise til Grønland i disse dager.

Slik blir det altså ikke.

- Den siste uka har Grønland vært utsatt for flere tilfeller av covid-19, noe som gjør at det er nødvendig å innføre en rekke begrensninger når det gjelder reiser dit og folkesamlinger, sier kommunikasjonssjef ved det danske kongehuset, Lene Balleby, ifølge Expressen.

Derfor har øya nå altså bestemt at dronningas besøk skal avlyses. Ifølge Balleby har dronninga uttrykt forståelse for at det en slik beslutning har vært nødvendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer