Dronning Margrethe:

Dronningas togdetalj vekker oppsikt

Har fremdeles ikke kvittet seg med vanen.

FARTER RUNDT: Dronning Margrethe er i disse dager på togreise for å gjeste en rekke kunstutstillinger. Foto: Claus Fisker / AFP / NTB
FARTER RUNDT: Dronning Margrethe er i disse dager på togreise for å gjeste en rekke kunstutstillinger. Foto: Claus Fisker / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At kongelige togturer ofte vekker oppsikt, er det ingen tvil om. Da hertuginne Kate (39) og prins William (38) var på en tre dagers togtur i fjor høst, var det nemlig flere som stusset over én spesiell detalj.

Den gang gikk hertugparet av Cambridge om bord på det britiske kongetoget, som har vært i bruk siden dronning Victorias regjeringstid på 1800-tallet. Ifølge People består togsettet, som ikke er pusset opp siden 70-tallet, kun av enkeltsenger.

Det betyr at prinsen og hertuginnen måtte se seg pent nødt til å sove hver for seg under reisen - i egne senger forbeholdt menn og kvinner.

Denne gangen er det danske dronning Margrethe (81) som er på reise, og fansen har bitt seg merke i én detalj.

Detalj vekker oppsikt

Dronninga, som vanligvis liker best å reise i det danske forsvarets helikopter, har nemlig steget om bord på kongehusets luksuriøse spesialvogn - som tar henne fra Københavns Hovedbanegård.

I vogna sitter også prinsesse Benedikte (76), dronningas søster. Søstrene var på vei til Kolding for å delta på en rekke kunstutstillinger, etter at de onsdag fikk klarsignal til å åpne igjen etter flere måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer