Jordan:

Dronningen hardt ut: - Ondsinnet

Dronning Noor bryter tausheten om sønnens husarrest.

HUSARREST: Jordans prins Hamzah, kongens halvbror, delte lørdag denne videoen via sin advokat. Her hevder den tidligere kronprinsen at han har havnet i husarrest, og kommer med skarp kritikk mot resten av kongefamilien, og myndighetene i landet. Video: prins Hamzah / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld kom det meldinger om at den jordanske prinsen Hamzah (41) angivelig har blitt satt i husarrest. Han er halvbroren til Jordans kong Abdullah II (59), som har regjert siden faren kong Hussein døde i 1999.

Den politiske situasjonen i Jordan er nå noe uavklart.

I en video sendt til blant annet BBC fra prinsens advokat har prins Hamzah beskyldt landets ledere for korrupsjon, inkompetanse og trakassering, samtidig som han hevdet at han er plassert i husarrest.

Nå bryter prins Hamzahs mor, dronning Noor (69) tausheten etter det siste døgnets hendelser i Jordan. Hun kritiserer det hun kaller «ondsinnet baksnakking».

- Jeg ber for at sannhet og rettferdighet vil gjøre seg gjeldende for alle de uskyldige ofrene for denne onde baksnakkingen, skriver dronninga på Twitter.

I videoen, som du kan se øverst i saken, hevder prinsen at han fikk besøk av myndighetene lørdag, og at han skal ha blitt nektet å forlate huset, samt snakke med andre mennesker.

14 arrestert

Prins Hamzah er sønn av avdøde kong Hussein og hans amerikanske kone, dronning Noor, mens kong Abdullah er sønn av en av hans tidligere koner, Muna Al-Hussein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer