Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Harry og hertuginne Meghan:

Dronningen kaller inn til krisemøte

Samler kongefamilien for å diskutere hertugparets framtid.

KRISEMØTE: Mandag skal den britiske kongefamilien ifølge Sky News møtes for å diskutere prins Harry og hertuginne Meghans framtidige rolle som medlemmer av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
KRISEMØTE: Mandag skal den britiske kongefamilien ifølge Sky News møtes for å diskutere prins Harry og hertuginne Meghans framtidige rolle som medlemmer av den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dronning Elizabeth (93) har kalt inn familien til krisemøte mandag, for å finne løsninger på prins Harry (35) og hertuginne Meghans (38) valg om å trekke seg tilbake fra sine plikter.

Det erfarer Sky News, som skriver at det er dronningen, prins Charles (71), prins William (37) og hertuginne Kate (38) som skal møtes, i tillegg til prins Harry og hertuginne Meghan.

Møtet vil finne sted i Norfolk.

- Første møte

Avisa skriver at dette vil bli første gang hele familien snakker ansikt til ansikt siden hertugparet av Sussex onsdag kunngjorde at de trapper ned i et innlegg på sin Instagram-profil.

- Etter mange måneder med tenking og interne diskusjoner, har vi truffet en beslutning om å dette året gjøre en overgang for å skille ut en ny progressiv rolle i institusjonen, het det i innlegget.

Videre kom det fram at hertugparet av Sussex vil balansere tida mellom å være i Storbritannia og Nord-Amerika, mye for å gi familien rom til å fokusere på «det neste kapittelet».

Ifølge The Guardian har en rekke rådgivere denne uka vært involvert i å komme fram til flere ulike forslag til hvordan hertugparet best mulig kan tre inn i en «progressiv rolle» i den britiske kongefamilien framover.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Økonomisk selvstendige

Hovedpunktet på agendaen er ifølge The Guardian det finansielle rundt hertugparet. Hertugparet skrev selv i sitt innlegg på Instagram at de i framtida har et ønske om å kunne bli «økonomisk selvstendige», noe som er blitt flittig diskutert den siste uka.

Hertugparet påpeker at de vil støtte dronning Elizabeth (93), og overholde sine plikter overfor henne og samveldet. Dette tyder altså på at de ikke vil måtte gi fra seg sine kongelige titler, eller hertugdømmet.

Ifølge den britiske kongehuseksperten Marlene Koenig, har Harry og Meghan primært livnært seg på apanasjen fram til nå.

Selv om apanasjen etter alt å dømme forsvinner, vil hertugparet trolig ikke lide noen nød.

Ifølge E! arvet nemlig nemlig prins Harry Harry og storebroren William svimlende 21 millioner pund, omtrent 244 millioner norske kroner, da prinsesse Diana, gikk bort i 1997.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Diana arvet selv fem millioner pund av sin far, som ble delt på midten mellom sønnene etter hennes bortgang. Dette skal ha blitt investert i fond, som har gitt god avkastning.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, sa nylig til Dagbladet at det er vanskelig å spå hvordan framtida vil bli for paret:

- Som Buckingham Palace selv skrev etter sjokkmeldingen, er det mye som gjenstår å diskutere.

Mandag vil de altså samles for å finne en løsning som passer for alle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media